23 Aralık 2008 Salı

Kış 2009 Sezonu -6 {Viper's Creed, White Album, Z Mazinger, Zoku Natsume Yuujinchou

Ve böylece Kış 2009 Sezonu anime serileri bitmiş oluyor (aslında Queen Blade ve bir kaç tane daha var ama onlar Ocak ayında başlamıyacak ve bazılarının tarihleri belli değil o yüzden çok da ilgimi çekmediklerinden yazmak istemedim). Ama sanıyor musunuz Kış 2009 sezonu bu kadar? No desu~ daha OVA'lar var (^_~).

"Kış 2009 Sezonu yazılarının sonuna NATSUME YUUJINCHOU geldi ve uyarıyorum yine bir Natsume fanatikliğiyle karşı karşıyasınız.."

Viper's Creed - ヴァイパーズ・クリード



Hakkında pek fazla bilgi bulamadığım ve mangası olmayan bir anime.. Appleseed'in film yönetmeni Aramaki Shinji tarafından yönetilecek.

Bu bilim kurgu serisinde Inuyasha'nın script yazarı Ota Ai ve Appleseed'in film yönetmeni Aramaki Shinji birlikte çalışıyorlar. Hikaye çevresel tahribata yol açan savaş sonrası, Private Military Company (PMC)(askeriyeyi bile özelleştirmişler :lol) ve devlete bağlı askeriye arasındaki gerginliği konu alıyor. Seri başından sonuna mechalar ve heyecan verici savaş sahneleriyle dolu olucak gibi görünüyor.

Viper's Creed (Promo video için movie'ye tıklayın.)

White Album - ホワイトアルバム

{Mizuki Mana - Her zaman fangirl'lere çalışmıyorum biraz da fanboy'lar için bir şeyler ekleyelim di mi? (>_<)}

Bu sefer bir light novel değil visual novel uyarlaması seyredicez. Genelde harem tarzı VN'ler kız arkadaşı olmayan bir erkek ve birden bire ortaya çıkan bir sürü kızdan birini seçip nasıl ikna edeceğiyle ilgilidir. Ama White Album'u diğer eroge VN'lerden ayıran nokta erkek karakter Fujii Touya'nın oyunun başında bir kız arkadaşı olması ve oyunun konusu aynı kız arkadaşla devam edicek mi, ilişkiyi sürdürücek mi yoksa onu bırakıp başka birini mi seçicek üzerine kurulu.

Animenin konusu da buna uygun bir şekilde olucak zannediyorum. School Days gibi birşey olur mu bilemem ama ben bu animeyi seyredicem sanırım. Bana daha çok EF'in tarzını anımsattı çizimler..

Morikawa Yuki'yi Hirano Aya (sanırım bu karakterin müzikle bir ilgisi var kesin bir bilgi bulamasam da hem seiyuusuna hem de gördüğüm bir kaç resimde elinde mikrofon olmasına dayanarak bu fikre vardım) ve Ogata Rina'yı Mizuki Nana (son zamanlarda en sevdiğim seiyulardan; Allison to Lillia'dan Allison ve Lillia, Hakushaku to Yousei'den Lydia, Tokyo Marble Chocolate'dan Chizuru) seslendirecek. Mizuki Nana ayrıca Shinai (深愛) isimli açılış şarkısını da seslendirecek.

Erkek karakter Fujii Touya'nın seiyu'su son zamanlarda sevdiğim başrolleri seslendirmiş Maeno Tomoaki olacak (Toshokan Sensou'dan Doujou Atsushi, Mahō Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora'dan Midorikawa Gouta, Ga-rei Zero'dan Kanze Touru).

{Morikawa Yuki}


Z-Mazinger - Zマジンガー

Z Mazinger, Nagai Go'nun 70'li yıllarda manga ve anime olarak yayımlanmış Mazinger Z hikayesinin yeniden anlatımı olarak animeye uyarlanıyor. Hikaye dünya dışından gelen varlıklar tarafından kontrol edilen robotların geçmişteki Yunan mitlerindeki tanrılar olduğu temeliyle işleniyor.

Geçmişte yaşanan bu eski Yunanlılar tarafından tanrı olduklarına inanılan uzaylılar (mı desem) arasındaki savaş tekrar başlar. Hades (mitolijide, yeraltı dünyasının hükümdarı)Dünya'ya saldırmak ve insan ırkını yok etmek için geri dönmüştür. Ve Dünya'yı korumak için Zeus kendisinden doğan bir robot gönderir da da dan!! "Z-Mazinger".

Robot şans eseri (her zamanki gibi) Kabuto Koji ismindeki bir öğrenciye verilir, Sayaka tarafından kullanılan Afrodit ve diğer klasik Mazinger karakterleriyle beraber gezegeni korurlar.

Geçen sene neredeyse aynı konuya sahip Gigantic Formula'yı seyrettiğimden bu seriyi sanırım izlemem ama çok farklı ve güzel bir şey çıkarsa bir şans verebilirim.

Zoku Natsume Yuujinchou - 続 夏目友人帳 - Natsume the Book of Friends

{Fan-art bishie Natsume!! Natsume fanartsız hali de bishie ztn yanlış anlaşılmasın(>_>)}


"Natsume Takashi", vefat etmiş büyükannesi "Natsume Reiko" gibi Youkai'leri görebilme yeteneğine sahiptir. Natsume çok küçükken anne ve babasını kaybeder. Çocukluğu boyunca sürekli ev değiştirerek farklı akrabalarıyla kalır. Sürekli aile değiştirmesinin nedeni, Natsume'nin normal bir insandan ayırt edemeden gördüğü ruhları ondan başka kimsenin görememesi ve bahsettiğinde yanında kaldığı aileyi korkutmasıdır. Veya ilgi çekmek için yalan söylediğini düşünürler. Natsume hem gördüğü youkai'lerden nefret etmeye başlar hem de sürekli olarak etrafında olduklarından insanlarla iletişim kuramaz.

Natsume liseye başladığında küçük bir kasabada yaşlı ama çocukları olmayan uzak bir akrabanın yanına gelir. Bu sevimli ailenin kaldığı ev aynı zamanda Natsume'nin büyükannesi Reiko'nun da çocukluğunun geçtiği yerdir.

Natsume, büyükannesinin tavan arasındaki eşyalarını karıştırırken eski bir defter bulur.

{Anime versiyon Natsume ~ Bence Midorikawa Yuki'nin tarzını kaybetmeden uyarlanmıştı. Tabiiki manga çizimleri kadar güzel olamaz ama..}


Dışarı çıktığında youkai'lerin her zamankinden daha çok ona saldırdıklarını farkeder bir tanesinden kaçarken bir türbeye bağlanmış Madara ismindeki Youkai'yi serbest bırakır.

Youkai'lerin ömrü insanlarınkinden çok farklı olduğu için Reiko'nun öldüğünden haberleri yoktur ve Natsume büyükannesine çok benzediğinden onun kanını taşıdığından youkai'ler Reiko geri döndüğünü düşünürler. Madara da Reiko'yu tanıyanlar arasındadır ve Natsume'yi kurtarır (Madara yani animede "Nyanko-sensei" olarak bilinen ve genellikle "lucky-cat heykeli" formunda dolaşan kediye, manga'da Natsume sadece "nyanko" (cat) olarak hitap etmesine rağmen animede daha saygılı bir karakter çizmişler bu yüzden animede "nyanko-sensei" şeklinde hitap ediyor).

Gerçi Natsume çocukluğundan beri youkailerle uğraştığından onları döverek kaçırabilmesine rağmen (nyanko da dahil) bu kadar hırsla kovalanmasının sebebini merak eder. Nyanko-sensei, Reiko'nun gençken Natsume gibi nasıl youkai'leri gördüğünü ve bu yüzden hiç insan arkadaşı olmadığını, onun da youkai'lere bir şekilde eziyet ettiğini anlatır. Reiko konuştuğu her youkai ile bir oyun oynayıp oyunu kaybederlerse isimlerini defterine yazarak onları emri altına alır bu isimlerin olduğu defter de "the book of friends" Natsume'nin tavan arasında bulduğu defterdir.

{Q_Q!! Natsume o kız kim??? T_T ~ okumadığım volume'larda ortaya çıkmış yeni bir karakter görüyorum T_T. Sanırım 2. sezonda çıkar.}

Youkai'ler Reiko'nun kokusunu aldıklarından isimlerini geri vermesi için veya defteri ele geçirip defterdeki bütün Youkai'lere hükmedebilmek için Natsume'ye saldırırlar. Natsume, Youkai'lerin isimlerini geri vermeye karar verir. Nyanko-sensei ile onun koruması olması için anlaşırlar eğer Natsume bu sırada ölürse Nyanko-sensei deftere sahip olabilecektir. Natsume anlaşmayı kabul eder.



İşte haberini duyduğumda ciddi anlamda kyaaaa yaptığım Kış 2009 animesi; Yaz 2008'de 13 bölümlük kısa bir sezonla mangayı okurken aldığım keyfi animede de bana vermişti. Tam keşke ikinci bir sezon daha olsa derken bir kaç gün sonra Ocak ayında Yaz aşkım Natsume'nin kışın 13 bölümlük bir sezon daha yayımlanacağını duydum. Birinci sezonu seyretmemiş olanlar için eğer sakin, güzel evet genelde hüzünlü ama kesinlikle bölümün sonunda yüzünüzde bir tebessüm bırakacak bir seri seyretmek istiyorsanız Anitoryum size bu seriyi Türkçe Fansub'la sunuyor. Veya BSS fansub'dan ingilizce altyazılı da seyredebilirsiniz.

Natsume Yuujinchou @ Hakusensha

{Yine bir fan-art, ama bunu üstteki kadar sevmedim..}


Bu sezonu manganın scanlation'ı acaib yavaş olduğundan T_T mangayı okumadan seyretmiş olacağım.. Ve bu yüzden daha bir heyecanla bekliyorum. Ayrıca müzikleri kimin yapacağı hakkında bir bilgi bulamadım keşke yine Shuhei Kita'dan bir şeyler olsa açılış veya kapanışta..

Manga 6 Volume ile devam ediyor 7. çıkmak üzere ama sadece ilk 2 volume ingilizce olarak bulunuyor. Eğer indirmek isterseniz Storm in Heaven ve Dragon Voice Scanlation grupları Natsume'yi ingilizce olarak sunuyorlar.

Storm in Heaven Natsume Yuujinchou download sayfası...

3 yorum:

  1. Yine çok güzel seriler var karşımda.
    Viper's Creed'i son dönemlerde hastalık derecesine ulaşan bilim-kurgu hayranlığımı biraz da olsa bastırmak için izleyeceğim.
    White Album'ü öyle bir anlatmışsın ki merak ettim şimdi :) İzlemezsem olmaz. Resimdeki karakter de tatlı görünüyor, izlemek istememin bir sebebi de o.
    Z-Mazinger'in konusu karmaşık bir şey olmuş; robotlarla antik yunan tanrıları elele :) Bir şans versem mi diye düşünüyorum ama izleme olasılığı %40 şu an için.
    Geldik Zoku Natsume Yuujinchou'ya. Keşke bu yaz çıkan serileri izleyebilseydim dedirten serilerden biri. İzleyemedim ama arkadaşların önerdiği bir seriydi, konusunu da şimdi okuyunca öyle bir his doldu içime :) Bu seri hakkında bir sorum olacak: Mangasından mı yoksa Animesinden mi başlamamı önerirsin?
    Listenin sonu cidden çok güzel oldu (Natsume sağolsun :)). Bir sonraki konuyu beklemekteyim.

    YanıtlaSil
  2. @ Shin-chan, Natsume'nin mangası hali hazırda sadece ve sadece 8 bölümü ingilizce olarak bulunuyor T_T evet ağlamak istiyorum.. T_T.. Çeviren grup çok çok yavaş.. Başka kimse de el atmadı.. Her zaman önce manga sonra anime diyenlerdenim.. Hiç Midorikawa Yuki'nin mangalarından okudun mu bilmiyorum ama eğer manga okumayı seviyorsan bence zaten bu kadar az bölümü okuyup tadını almalısın..

    Not: Bloguna yorum bırakıcaktım ama bir sorun var galiba..

    Manga'nın download sayfasını post'un sonuna ekliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Natsume olayına üzüldüm şimdi, son zamanlarda fazla manga okumuyorum zaten. Başlamak isteyince de böyle bir aksaklık çıkıyor. Artık 8 bölümünü de okuyup manga konusunu kapatırım :) Teşekkür ederim link için.
    Blog konusunda; bende bir sorun gözükmüyor şu an. Sayfayı yenileyince sorun ortadan kalkar büyük ihtimalle. Zaten çok iyi bir yazı olmadı...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)