17 Aralık 2008 Çarşamba

Kış 2009 Sezonu -1 {Ashita no Yoichi!, Akikan!, Afro Samurai Resurrection, Birdy the Mighty Decode: D}

Öhm... Kış 2009 sezonu tanıtımlarına sırasıyla başlıyorum \^_^/ Bilinenler dışında Kurokami, Chrome Regios vs. diğer çıkacaklardan benim de haberim yok tek tek gözden geçirip hangilerini seyrediceğime karar vermiş olucam (tabii eğer mangalarına kaptırıp postu yazmayı unutursam ne olur bilemem...:endurance!:). Öncelikle sırasıyla Ocak ayında başlayacaklara göz atalım. Bu post kaç bölüm halinde olucak bilmiyorum (>_>).

Ashita no Yoichi! ~ Asu no Yoichi!



Karasuma Yoichi çocukluğundan beri babasıyla dağda savaş sanatları eğitimi almaktadır. Babası kendisini savaş sanatlarında geçtiği için şehirde bir Dojo'ya sahip Ikaruga ailesinin yanına gitmesini söyler. Yoichi daha güçlü olmak için herşeyi yapıcak bir samuray ruhuyla teklifi hemen kabul eder. Ama şimdiye kadar hayatında kendi yaşıtı hiç bir kızı görmemiş onurlu samurayımız Ikaruga ailesinin birbirinden şirin dört kızını görünce ne yapacağını şaşırır ve şehire geldikten sonra ilk haiku'sunu yazar;
"I talked to
A big-titted
woman."

Konudan ve yukarıdaki karakterlerin resimlerinden de anlaşılacağı üzere ecchi ama ana karakterler (hem Yoichi hem de Ibuki) güçsüz değil, şu anki haliyle bile savaş sanatlarında oldukça başarılı ve daha iyi olmak istiyor. Manganın ilk iki bölümünü okudum ve gayet keyifliydi. Yoichi kendini beğenmiş değil ama ezik de değil samuray ruhuna sahip olduğunu yansıtmışlar. Onurlu, hakareti kaldıramayan ama alçakgönüllü olup özür de dileyebilen biri. Umarım animeyi ecchi filler'larla doldurup rezil etmezler çünkü manganın konusu gayet ve kesinlikle seyredeceklerimin arasında.. Mangayı okurken Sumomomo Momomo'yu hatırladım biraz konu benzemese de savaş sanatları içeren bir komedi gayet keyifli..

Baka-Updates
Official Website

Akikan!



Akikan ("Empty Can-Boş kutu"), kavun suyu kutusu büyülü bir şekilde bir kıza dönüşen lise öğrencisi Daichi Kakeru'nun olağan dışı hikayesinin anlatıldığı bir Light Novel, Ranobe. Doğal olarak hikayede meyve suyu kutusundan dönüşen tek bir "akikan" kız yok, kızlar meyve suyu kutularından dönüşmeye devam ediyor ve hayatta kalabilmeleri için ise her birinin öpüşerek karbondioksit almaları lazım.

Şunu söylemek istiyorum; bu adamlar (japonlar) nasıl oluyorda böyle aptal bir konuyu alıp 8 kitaplık bir roman yazıp hala da devam ediyorlar ve başarılı olup üstüne bir de anime yapılıyor bu hikayeye??? Eğlenceli bir şeyler yazan bu yazarlar ve bu dağlar kadar cilt cilt ranobelerin niye burda da benzerleri yok? Akikan'ın animeye uyarlanacağını bir kaç ay önceden ANN'den okumuştum ama hala ranobesini çeviren çıkmadı T_T... Belki anime başladıktan sonra birileri başlar. Ranobe'nin ilüstrasyonları Shuffle!'dan Suzuhira Hiro'ya ait. Ben de kutu meyve suyu içiyorum an itibariyle bir adet Sebastian fln çıksa çok da süper olur te hee (*_*)..

Promo
Official Light Novel Site
Official Anime Site

Afro Samurai Resurrection

Afro Samurai serisini hiç seyretmediğim için bunu da seyretmeyi düşünmüyorum ama sevenlerine Ocak ayında başlayacaklar arasında olduğunu belirtelim.

Birdy the Mighty Decode: D



Birdy Cephon Altera, gezegenler arası suçluları Dünya'dan uzaklaştırmaya çalışan Fedaral bir ajandır. Bu suçlulardan birini takip ederken, kazayla Tsutomu Senkawa isimli bir lise öğrencisini öldürür. Neyseki Tsutomu'yu hayatta tutmanın bir yolu vardır; Tsutomu, Birdy'nin bedeniyle birleşir ve kendi vücudunun onarımı tamamlanana kadar bu şekilde kalmalıdır.

Sonuç olarak Tsutomu, çekici, güçlü bir uzay ajanının vücudunu paylaşmak zorunda kalırken aynı zamanda ailesi ve arkadaşlarının Birdy'i öğrenmesini engellemeye çalışmaktadır. Bu arada, Birdy araştırmasına devam eder, beraber Dünya'nın masum yaşayanları üzerine deneyler uygulamayı planlayan gizli bir grup alienı yakalarlar.

Aslında bu eski bir OVA iken Yaz 2008'de 13 bölümle yeniden animeye uyarlandı ve Kış 2009'da devamı geliyor. Belki de eski yeni hepsini indirip seyredebilirim çünkü Usagijen tavsiye etmişti, o güzel dediyse güzeldir!! \^_^/ 1 volume'luk bir mangaya sahipken 2003 yılında tekrar yazılmaya başlandı ve şu an 20 volume'la sona ermiş bulunuyor.

Official Birdy Anime Site

2 yorum:

  1. Buraya bir göz attıktan sonra gözümden kaçırdığım serileri de beklemeye aldım.
    Ashita no Yoichi'nin mangasını okumak istiyordum zaten ama artık animesine bakarım herhalde. Bir de Akikan'ın konusu garibime geldi, onu da takip ederim.
    Teşekkürler incelemeler için.

    YanıtlaSil
  2. @Shiniko, Bu sadece ilk kısmıydı devamı geliyor ^_~. Akikan!'ın konusu kesinlikle garip :P ama eğlenceli görünüyor (>_<). Ben Ashita no Yoichi'nin mangasını da okucam kesinlikle, çizimler çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)