22 Eylül 2008 Pazartesi

Kış sezonu öncesi hafif bir esintiyle gelip geçen yaz animeleri


Natsume Yuujinchou, Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora, Hidamari Sketch 365, Toshokan Sensou oldu...

Bu sezon içinde en sevdiğim tadı damağımda kalan veya kalacak olanlar Natsume, Hidamari ve Toshokan Sensou T.T

Natsume Yuujinchou
neyseki mangasını okuyarak devam edebileceğiz ama anime versiyonunu bu kadar çok seveceğimi tahmin etmiyordum ahh Midorikawa Yuki sen ne güzel çizersin..!! Midorikawa Yuki'nin mangalarını ilk okumaya başlayanlar ne berbat çizimler ya da ne kadar baştan savma vs şeklinde düşünebilirler ama zamanla hem hikayenin hem de çizimlerin baştan savma değil de aslında tam anlamıyla yalın ve sade ne kadar akıcı olduğunu farkediyorsunuz. Büyüsüne bir kere kapıldınız mı artık Akaku Saku Koe, Atsui Hibi, Hiiro no Isu - The Scarlet Chair (OAD olarak animeye uyarlanmasını acaib istediklerimden), ve son olarak Natsume Yuujinchou'nun bağımlısı olacağınızdan eminim. Animenin bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum ama bütün bölümleriyle kendine has akışıyla karakterlere uyumlu seiyuularıyla müzikleriyle harika bir şekilde devam ediyor. Bir dahaki yaza ikinci bir sezon harika olur.


Toshokan Sensou!!! bu kadar aptal başlayıp bu kadar harika biten bir anime serisi daha var mıydı bu sezon... Genelde anime serileri çok güzel başlayıp berbat bir sonla bitiyorlar ama Toshokan Sensou sanırım bütün kitapları basıldığı ve hikaye kitapta son bulduğundan atmasyon bir sonla bitmek yerine yazarın hikayesine sadık kaldığından böyle güzel bitti. Bilmiyorum haberiniz var daha önce yazmıştım ama Toshokan Sensou 4 kitaptan oluşan bir light novel serisi ve şu sıralar Toshokan Sensou Novel Translation adresinde sayfa sayfa fanları tarafından ingilizceye çevrilmeye başladı!!! \(^ ^)/ Şu an ilk kitabın 45. sayfasındayız ve bütün kitapları azimle çevireceklerini açıkladılar ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ.



 
Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora


Aslında Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Someday's Dreamers ilk sezonunu seyretmiştim ve şöyle böyle hoşuma gitmiş bir seriydi. Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (ikinci sezon değilde aynı konuyla tamamen farklı bir seri ve üstelik Live Action'ı da bulunuyor) ise ilk bölümü seyredip sonraki bölümleri indirmemiştim nedense ilk bölüm hoşuma gitmemişti ama geçenlerde ilk 5 bölümü indirip seyretmeye devam ettim. Natsu no Sora versiyonunun en güzel yanı nedir derseniz çoğu zaman sokakların caddelerin live action çekimlerinin üzerine anime karakterlerinin yerleştirilmiş olması. Yani animede gördüğünüz evlerin, sokakların, Sora'nın gezdiği mağazaların gerçekten orada var olduğunu hissederek seyrediyorsunuz. Anime sadece bu yönüyle bile insanı çekiyor. Hikaye yine aynı şekilde kendi akıcılığında devam ediyor sizi yormuyor. Müzikler de harika insert songlar ne zaman çıkıcak diye merakla bekliyorum (’-’*).
 


Mini balkonlar...




Ben olsam çoktan bir taksi tutmuştum nasıl o kadar yürüdüğünü aklım almıyor (^_^)

...Ve Sora nihayet uzun bir yürüyüşün ardından kalacağı evi bulur.

☆☆☆☆ Hidamari Sketch 365 ☆☆☆☆

Tuhaf tip 1 ve 2 :P Yuno - Yunocchi!!!; Room 201, Birinci Yıl, Barışçıl, Çalışkan - Miyako; Room 202, Birinci Yıl, Masum, Dürüst

Hidamari Sketch'in ilk sezonunu büyük bir keyifle seyretmiştim. İkinci sezon uzun zaman önce başladı ama "Widescreen" versiyonu yeni sublanmaya başladığından ve ben 640x480 çözünürlük yerine muhteşem widescreen versiyonunu beklemeyi tercih ettiğimden henüz sadece ilk 2 bölümünü seyredebilmiş bulunmaktayım ama bu iki bölüm bile harikaydı.

Sae, Room 102, İkinci Yıl, Doğuştan Zeki ve Güzel, Çok iyi Ressam

Hiro, Room 101, İkinci Yıl, Potansiyel Eş, Yetenekli Aşçı
Hidamari Sketch; harika bir 4-koma (yonkoma) yani dört panelli manga tadını kaybetmeyen harika bir anime uyarlaması. Lucky☆Star da bir yonkoma ve o da animeye uyarlandı ve o da harikaydı kesinlikle Konata bir numaralı otakumuz ama Hidamari'nin animeye uyarlanmasıyla Lucky☆Star'ı karşılaştırdığımda Hidamari akıcılığını onda bulamadım. Lucky☆Star ve Konata apayrı bir post konusudur hemen geçiyorum.

Hidamari apartmanı gerçekleri;


1. Yamabuki Özel Lisesi oldukça popülerdir ve güzel sanatlar üzerine uzmanlaşmıştır.
2. Hidamari hemen bu okulun önünde bulunan küçük bir apartmandır.
3. Bu apartman okulun sanat bölümünden "tuhaf tipleri - weirdo" çekmesiyle tanınır. (Miya-chan: "Ne kadar kaba bir hikaye di mi? tch tch :P ")



Yoshinoya sensei!!! ve seksi cosplayleri & sürekli titreyen Okul Müdürü!!! 


Miya-chan ve doymak bilmez midesi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)