22 Aralık 2008 Pazartesi

Kış 2009 Sezonu -5 {Ride Back, Shikabane Hime - Kuro, Slayers Evolution-R, The Tower of Druaga~The Sword of Uruk~

Ride Back - ライドバック


11 Eylül 2001: Ogata ailesine bir kız doğdu ve "Rin" ismi verildi.
Ocak 2002: Büyükannesi Itou Miyuki boşanıp Tokyo'ya taşındı.
25 Nisan 2003: Erkek kardeşi "Kenji" doğdu.
Eylül 2004: Rin Ogata Çocuklar Dans Okuluna girdi.
35. Modern Dans Yarışmasında ilk üçe girdi.

"Sanki bir melek uçuyordu." - Monthly Dance News
"Ogata Miyuki ve Itou Munetatsu'nun kanını miras alan küçük bir peri. Çıkışı harikaydı!" - Dance Journal
"'Miracle Rouge"'un kahramanından nefes kesen bir performans." - Musical Japan Magazine


2014: annesi Ogata Miyuki'yi bir depremde kaybetti.
2015: Milli Jaz Dans yarışmasında 6. oldu.
2016: Musashino Universitesi Sanat bölümünün dans okulunda eğitmen olan Kanou Houga ile çalışmaya başlar.
Aralık 2016: "The Melody of Ancien Régime"de Regina rolü için seçmelere katılır ve kazanır.
Mart 2017: Ders sırasında sol bacağını kırar. Regina rolünü kaybeder.
Babası Itou Munetatsu bir sahne prodüksiyonu için Amerika'ya gider.
Nisan 2020: Ogata Rin, Musashino Universitesi Sanat Bölümü'ne girer.

... Bu dans haberleriyle motorsikletimsi robotun ne alakası var diyebilirsiniz.. manga böyle başlıyor. Anlaşılacağı üzere hikaye yakın bir gelecekte geçiyor, Rin hiç aklında yokken Fuego (ispanyolca ateş anlamına geliyor) adındaki bu kırmızı motorsiklet-robotla tanışıyor. Manganın sadece ilk volume'u ingilizce olarak bulunuyordu o yüzden hikayenin heyecanlı kısmını okuyamadım T__T (tam da bir şeyler ortaya çıkmaya başlamıştı!!(>__<).


Rin depresif ve bunalım bir kız değil, neşeli ve vurdumduymaz bir tip hiç değil, sakin görünen ama biraz kendini beğenmiş ve kendinden emin bir tip. Yani bacağı kırıldığı ve dans kariyerini kaybettiği için yolunu kaybetmiş bir küçük kızın hikayesini seyretmeyeceksiniz (Sanat okuluna girip hala dans üzerine çalışmaya devam ediyor). Ama dans yeteneğiyle Fuego'nun yeteneğini birleştirerek keyif alıyor. Animede dans eder gibi uçan bir robot görmek nasıl olucak merak ediyorum promo'da pek bir şey görülmüyor.

..ve anime sadece Rin ve robotu nasıl kullandığıyla ilgili değil. Okulun içindeki klüpler, öğrencilerin gösterileri ve polisin bu gösterileri bastırmak için harekete geçmesi ve RideBack adındaki bu motorsiklet-robot klübünün Rin'le beraber nasıl olaylara dahil olduğuyla ilgili..

Manga 8 volume ile devam ediyor ve animenin 12 bölüm olacağı duyuruldu. Seyredilecekler listesine aldım! Eğer promoyu seyretmek isterseniz RideBack Anime sitesine girip "movie" sekmesine tıklayın ve iki promoyu görebilirsiniz.

RideBack Anime
Dengeki Online

Shikabane Hime: Kuro - 屍姫 玄

Aslında geçen sezon Shikabane Hime: Aka çıktığında mangaya başlamıştım ve sezonu seyredicekken hem mangayı hem sezonu tamamen unuttum (O_O). Silahlı bishoujo'larla dolu bir animeyi kimsenin kaçıracağını sanmıyorum, posterine baktıktan sonra :3. Bütün o zombileri öldürme olayı vs. derken ilk sezonla beraber belki bunu da listeme ekleyebilirim.

Slayers Evolution-R - スレイヤーズ EVOLUTION-R

Bu da hiç bilmediğim bir seri ve baştan başlamak çok zor geliyor T_T.. Belki ileride bir gün..

The Tower of Druaga~the Sword of Uruk~ ドルアーガの塔 ~the Sword of URUK~



Ve yine ilk sezonunu ~The Aegis of Uruk~ seyredemediklerimden T_T bu sezonla birleştirip aradan çıkarabilirim çünkü kesinlikle ilgimi çeken bir seri..

Animenin websitesinde galeri bölümünde çok güzel çizimler bulabilirsiniz;
Gallery art 1
Gallery art 2
Gallery art 3
Gallery illustrations
Gallery aksesuarlar
Gallery yaratıklar

Bu da promo...

4 yorum:

  1. Ride Back'i sevdim sanırım, motorsikleti değişik bir biçimde kullanıyor. Bize verseler sadece ulaşım amacıyla kullanırız :) Promosunda gördüğüm kadarıyla-yanlış olabilir-sadece kendisi değil başka biri de bu şekilde kullanıyor motorsikletini. "Rin güzel kız" diyemem ama hikayesine bayıldım. Listeye direkman aldım ve mangasını niye hâlâ çevirmediklerini merak ettim.
    Shikabane Hime-Aka'yı izleyemediğimden ötürü Kuro hakkında yarım yapamayacağım.
    Ben biliyorum Slayers'ı :) Macera, fantastik, şeytanlar ve komedi öğeleri içeriyordu yanılmıyorsam. İlk serisinin 1995 yapımı olması lazım. İzlemeyi istiyorum ben de ilk seriden başlayarak ama maalesef her seferinde lisans problemi çıkıyor karşıma. FUNimation lisanslamıştı yanlış hatırlamıyorsam.
    The Tower of Druaga-The Sword of Uruk'u izlemeyi 2 kat daha istiyorum tüm listedeki serilerden. İlk sezonunu izleyemediğim için ne kadar kendimi azarlasam az. Sevdiğim her şey var bu seride. Belki de 2009 kış sezonunda izleyeceğim ilk seri.

    YanıtlaSil
  2. RideBack bir motorsiklet türü ve fanları var.. RideBack magazine diye bir dergi var.. Ve üniversitede Rideback klübü var yani sadece Rin kullanmıyor başka rideback'ler de var.. Promo da sarışın bi kız var yarıştığı fln. Ama Rin'in tarzının hepsinden farklı olduğu için farklı bir etki oluşturduğu söyleniyor mangada.. ('_')

    YanıtlaSil
  3. @Shiniko, Senin yazıların ne zaman başlıcak blogda kouhai-chan? >__<

    YanıtlaSil
  4. Bugün başlamayı düşünüyorum, okul işleri rahat bırakmadı sağolsunlar. Yarına okursun yani :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)