20 Aralık 2008 Cumartesi

Kış 2009 Sezonu -4 {Maria+Holic, Major 5th Season, Maria-sama ga Miteru 4, Minami-ke Okaeri}

Maria + Holic - まりあ†ほりっ



Belki çizimlerden tanıyacaksınız ama ben yine de söyleyeyim, (Dazzle) Hatenkou Yuugi'nin mangakası Endo Minari'nin ürünü bu manga, Hatenkou Yuugi'den konu olarak oldukça farklı ve bu yüzden beni hayal kırıklığına da uğratmıştı (yine fantazi, sihir gibi bir ortam bekliyordum). Ama komedisiyle fena sayılmaz henüz sadece dört bölümü ingilizce olarak bulunuyor.

13 bölüm olarak düşünülen bu serinin hikayesi Kanako isminde erkeklere karşı fobisi olduğundan bir kız lisesine transfer olmasıyla başlıyor. Kanako'nun erkek fobisi o kadar ileri derecedeki eğer bir erkek ona dokunursa dokunulan yerde döküntüler çıkarmaya başlıyor. Transfer olduğu okul küçükken kaybettiği annesinin de babasıyla tanıştığı ve gerçek aşkı bulduğu yer bu nedenle Kanako da kendi gerçek aşkını (yuri partner tabiiki) bu okulda bulma hayalleriyle ilk defa okula ayak bastığında Maria isminde tam da onun tipi güzeller güzeli bir kızla tanışıyor.. Cennetteki annesine ne kadar mutlu olduğunu söylerken aslında bu güzel kızın kıyafet değiştirmiş sadistik bir erkek olduğunu öğreniyor.


Aslında başında hikayeyi yuri öğeleri olduğu ve Maria'nın ilk bölümlerde gördüğüm kadarıyla bir shoujo cross-dresser'ından oldukça uzak ciddi bir sadistik tip olduğunu düşünüyordum.. Ama ilerleyen bölümler daha bir romantik-komedi tarzında olacak tarzın yorumları görünce bu seriye bir şans vermeye karar verdim.

Major - メジャー 5th Season



Major serisiyle ilgili hiç bir geçmişim yok ve beyzbol animesi de beni pek ilgimi çekmediğinden passu diyorum. Ama takip edenlerine duyurulur Major 5th Season da Ocak ayında başlayacaklar arasında!!

Maria-sama ga Miteru 4 - マリア様がみてる



Maria-sama ga Miteru 33 (evet 33) romanla devam eden bir Light Novel serisi ve Baka-Tsuki'de çeviriliyor. Hikayesi sadece kızlar için olan Lillian Katolik okulunun öğrencileri etrafına geçiyor. Bu serinin 4. sezonunu seyredecekler zaten konuyu benden daha iyi bildiklerinden daha fazla açıklama yapmak istemiyorum. Belki ranobe'sini okuduktan sonra seriyle ilgili daha genel bir post yazarım (^_^).

Minami-ke Okaeri - みなみけ おかえり



Minami-ke'nin ilk sezonunu büyük bir keyifle seyretmiş ve "kono-bakayorou!" Chiaki-chan!'ı çok sevsem de ikinci sezonda istediğim tadı alamadım T_T. Bu nedenle üçüncü sezonu da seyretmeyi düşünmüyorum.

2 yorum:

  1. Maria+Holic ilgimi çekmedi desem yalan olur. Konusu başta biraz klişe gelse de ileride çok evrim geçirecek sanırım. İlk bölümlerini izlemekte yarar var karar vermek için.
    Major'a başlasam mı başlamasam mı diye tereddüt ederken 5. sezonu geldi. İlk sezonu çıktığından beri değil ama geçen seneden beri izlemek istiyordum. Artık 5. sezonla paralel olarak izlerim heralde.
    Maria-sama ga Miteru'yu pas geçiyorum.
    Minami-ke de izlemek istediğim seriler arasındaydı, yine ne oldu da unuttum bilmiyorum. Eğer cidden dediğin gibiyse sadece ilk sezonu izleyip tadında bırakırım seriyi.
    Listenin 5. kısmını bekliyoruz =)

    YanıtlaSil
  2. Maria + Holic manganın ilk bölümlerini sevmesem de yorumlar devamının güzel olduğunu söylüyor o yüzden denicem ve Minami-ke ilk sezon süper kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Maria-sama ga miteru "shoujo-ai" olduğundan herkese hitap edeceğini sanmıyorum ama hikayenin shoujo ai'den çok karakterlerin gelişimi üzerine olduğu söyleniyor aslında light novel'ını denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)