18 Aralık 2008 Perşembe

Kış 2009 Sezonu -3 {Kurokami, Kemono no Souja - Erin, Konnichiwa Anne}

İlk olarak.. ya iki posttur Kış 2008 sezonu diyip duruyorum kimse de demiyor ki ne 2008'i??? Şimdi farkettim düzelttim.. T_T (2008 Aralık'da başlamış veya başlayacaklar için belki ayrı bir post hazırlarım şu an tamamen Ocak ayına yoğunlaşmış durumdayım gözüm onları görmüyor @_@)

Kurokami - 黒神



8 volume'la devam eden bu mangayı geçen sene 7. volume'a kadar okuyup bırakmıştım. Ana karakteri ilk sayfadan beri sevmiyorum aslında konusu ilgi çekici sayılır. Ibuki Keita çocukken annesiyle beraber tıpkı annesine benzeyen birini görürler ve ertesi gün annesi ölür. Keita her zaman annesinin ölümünün o gördükleri kişiyle bir ilişkisi olduğuna inanır ve bunu söyler ama kimse ona inanmaz. Bir gün eve dönerken bir Ramen yerinde "Kuro"yu görür neredeyse üstünde doğru düzgün hiç bir şey olmayan aç bir kız.. Ona Ramen ısmarlar bu sırada Kuro'ya biri saldırır ve Keita onu korumaya çalışır..

Hikaye doppelgangerler, birbirini gören doppelgangerleri öldüren bir topluluk, gerçek dünyadan gizli bir şekilde yaşayan mistik kabileler ile ilgili..

  • Mototsumitama: Kami benzeri varlıklar ve Kuro da onlardan biri ve dengeyi korumakla görevliler.
  • Doppeliner - tripleliner: aynı kaderi paylaştıklarından aynı vücudu ve aynı aklı paylaşan her üç insandan biri. Her normal insanın bir doppelliner'ı bulunuyor. Eğer bunlardan ikisi karşılaşırsa ölüyorlar. Geriye kalan 3. doppeliner ise kalan şans ve kaderi alıyor (çok şanslı vs. oluyor kısaca ve bu kalanlara "The Root" deniyor).
  • Contract: Bir insan ve bir Mototsumitama arasında kendi vücutlarından bir parçayı paylaşarak kurdukları sözleşme.
  • Synchro: Contract'taki mototsumitama ve insan aynı "isteğe" sahip olduklarında oluşuyor senkronize oluyorlar yani mesela dövüşürken eğer sözleşmedeki insan dövüşü istemezse mototsumitama tam güce sahip olamıyor. Ama insan için oldukça yıpratıcı çünkü mototsumitama'nın aldığı yaraları senkronize sonucu insan da alıyor.
  • Alter Ego: Doppeliner'ıyla tanışmış ama ölmemiş insan. Alter egolar yaşam dengesini bozuyor. Dengeyi korumakla görevli Mototsumitama alter egoları öldürmek zorunda.

    Buradan sonrası konu hakkında biraz daha detaylı bilgi veriyor ama spoiler da sayılabilir.. Hiç bir şey bilmeden seyretmek istiyorsanız okumayın sadece manganın ilk iki bölümünü anlatıyorum.

    Spoiler Sayılır..(.__.?)


    Keita ve iki arkadaşı oyun programı işine girmek üzere çalışan işsiz ve de güçsüz takımından gayet sorumsuz hayalperestlerdir. Manganın ilerleyen bölümlerinde büyük bir şirkette bu hayallerini gerçekleştirmek üzere işe alınıyorlar ve tahmin edileceği üzere bu büyük şirketin ve bunların üstlerinin de konuyla ilgisi var.



    Keita-kun her zaman gittiği Ramen shop'da Kuro'yla ramenini paylaşırken. Annesinin doppelganeger'ini gördüğü için öldüğünden bahseder sonra da yine kimsenin inanmayacağını bildiğinden konuyu kapatmak ister. Doppelganger; dünyada seninle aynı yüze sahip bir kişi daha vardır ve eğer onu görürsen ölüceğin söyleniyor (genelde herkes biliyordur bu hikayeyi).

    Ama Kuro Ramenini yerken, "Yanlış söyledin," der. "Ona Doppelliner denir ve iki kişi değil 3 kişiden oluşur." olay hakkında açıklama yaparken birden saldırıya uğrar. Keita adamın Kuro'yu öldürmesini engellemeye çalışırken Kuro birden ayağa kalkıp kendisine saldıran adamı boks tarzında hareketlerle (:P) döver. Keita bu küçük kızın nasıl olur da böyle bir şeyi yapabileceğini düşünmeye çalışırken, Kuro'nun işini bitirdiğini düşündüğü adam birden ayağa kalkıp Kuro'ya saldırır arada kalan Keita birden kendi kolunu yerde görür.



    Keita uyandığında kolunun hiç bir şey olmamış gibi yerinde durduğunu görünce herşeyin bir rüya olduğunu düşünür, Kuro'yu mutfakta bir lahanayı kemirirken görene kadar.. Kuro, Keita'yı kurtarmak için kendi kolunu kesip onunkiyle değiştirdiğini ve böylece aralarındaki sözleşmenin düzgün bir şekilde yerine getirildiğini söyler. Ama kolu tam iyileşmeden onun yanından ayrılmaması gerektiğini eğer ayrılırsa kolun kendi kendine düşeceğini ekler. Keita bunların hiç birine inanmadan Kuro'yu kapıya koyar doğal olarak. Ama aşağıdaki sahneden sonra inanmaya karar verir (^_~).



    Kuro triple-linerı açıklar; Triple-liner doğanın kanunlarından biri olan Tera dengesini korumak içindir ve aynı akıla ve vücuda sahip üç insan vardır. Farklı genler ve yerlede doğmuş olsalarda aynı kaderi paylaşıyorlar. Eğer kader seviyesine 100 dersek bu aynı kaderi paylaşan üç insan bu oranı eşit olarak değil belli bir seviyeye göre bölünmüş olarak sahip oluyorlar (Bkz. aşağıdaki sayfa). Eğer bu triple-liner'daki aynı kadere sahip kişilerden ikisi karşılaşırsa doğal kazalarla vs yeryüzünden siliniyor ve geriye kalan 3. kişi diğer ikisinin kader seviyesini almış oluyor; %100. :P.



    Ama çok süper bir bilgi veriyorum, promoyu seyrettim Keita lise öğrencisi :lol:.. Sonuç olarak ben bu animeyi seyreder miyim? Keita'yı lise öğrencisi olarak da gördüm ya bir puan daha kaybetti muhtemelen emo da olucaktır belki şirin Kuro için seyredebilirim.

    Kurokami Promo
    Kurokami Anime Site

    The Beast Player - Kemono no Souja Erin 獣の奏者エリン



    Kış 2009 animelerine bakarken resmini gördüğüm anda dikkatimi çekmişti bu anime ve bir roman uyarlaması daha karşımızda.. Nahoko Uehashi'nin romanı, Library Wars'ın (Toshokan Sensou) yönetmeninin elinden animeye uyarlanıyor ve 50 bölüm uzunluğunda olacak. Nahoko Uehashi'nin Seirei no Moribito roman serisinin de yazarı olduğunu belirtmeliyim.



    Hikaye sanki müzikal bir enstrüman çalarmışcasına canavarların en güçlüsünü kontrol edilen bir kız "Erin" etrafında oluşuyor. Ancak, Erin krallıklar arasında bir savaşa karışıyor. Roman 2006 yılında sadece iki kitap uzunluğunda çıktı nasıl 50 bölüme dönüşücek bilmiyorum ama Seirei no Moribito'nun hikayesi, ortamlar, sahneler ve karakterler aklıma geldikçe çok güzel bir seri seyredicem sanırım. (Heryer de sadece bu kısa bilgi var ama resimde Erin'in elinde enstrüman var canavarı enstrümanla mı kontrol ediyorda bu info mu yanlış ingilizceye çevrilmiş yoksa o bir tabir mi emin değilim bütün gerçekler anime başladıktan sonra ortaya çıkıcak!! Doki!!)

    Roman aynı zamanda mangaya da uyarlanmaya başlandı ama henüz kimse scanlation'a başlamamış. Mangayı da farklı çizim tarzı için okumak istiyorum.

    Baka Updates Manga Sayfası
    Kemono no Souja - Erin NHK Website

    Before Green Gables - Konnichiwa Anne こんにちは アン



    Herhalde ilk seyrettiğim anime Akage no Anne (Anne of Green Gables) ve Watashi no Ashinaga Ojisan (Daddy Long Legs) ve Voltron'dur. Tabiiki çocukken TRT çizgi film kuşağında seyrettiklerimden bahsediyorum. O zaman da şimdi de en sevdiğim animeler arasındalar (Voltron her ne kadar çok berbat gelse de şimdiki mechalardan sonra), Anne'in kızıl örgülerini çekip havuç diye dalga geçtiği için Gilbert'in kafasına geçirdiği minik karatahta sahnesi hala aklımdaydı veya Daddy Long Legs'de Judy'nin odası, arkadaşları... Bu minik kızıl saçlı kızların da birer "anime" olduğunu öğrenir öğrenmez bütün bölümlerini indirip tekrar seyretmiştim. Ve bu sene kış 2009 sezonunda Anne'in Green Gables'a gitmeden önce yetimhanedeki halinin animeye uyarlanacağını öğrenince son derece geveze anne'in yetimhanedekilerin nasıl kafasını şişereceğini seyredeceğim kesin :lol.

    Konnichiwa Anne Anime Website

    Listenin bitmesine sanırım daha çok var (@_@)..

  • 4 yorum:

    1. Bu listeden sadece bir seriye bakacağım sanırım.
      Kurokami uzun süredir okumak istediğim bir seriydi, ne iyi ettiler de beni okumak derdinden kurtardılar. Konusu hoşuma gitti-çoğu konudan farklı bir şey sezdim. Karakterler hakkında yorum yapamayacağım ama inşallah senin gibi nefret etmem =)
      Kemono no Souja-Erin hiç bana göre değil. Şu konuyu gördükten sonra bu karara vardım. Küçükken bu tarz serileri izlemiş olabilirim ama artık çekiciliğini kaybetti benim için. Roman uyarlamalarında daha çok fantastik öğelerin olması tercihimdir...
      Konnichiwa Anne ise kaçırdığım serilerden. Yaşım dolayısıyla sanırım hiç görmedim televizyonda. Ah şimdi Voltron deyince, kuzen-o zamanlar hayli işe yarayan-VHS kasetlere çekerdi. Hep beraber izlerdik, özlem gidermek için piyasaya çıkan ve 1-12 bölümü kapsayan DVD alınabilir ama o kasetlerden izlerken aldığım zevki alamam heralde-günümüz mecha serileriyle karşılaştırınca.
      Listenin sonu bu ay gelir heralde, o kadar uzun değildir diye düşünüyorum =)

      YanıtlaSil
    2. Kemono no Souja Erin fantazi, canavar var seride @_@.. hatta manganın kapağında dragon var. bence ilk bölümü dene yine de.. ^__^ gerçi ben de bilmiorum nasıl olucak anime bakalım görücez. Az kaldı Ocak ayına (*_*) doki doki!

      YanıtlaSil
    3. Ama sanki bana diğer taraf daha ağız basacakmış, seri daha çok küçük yaştakilere hitap edecekmiş gibime geliyor ama inşallah yanılırım...

      YanıtlaSil
    4. @ Shiniko, evet olabilir dediim gibi çok geniş bi tanıtım yok animeyle ilgili. sinir oldum o açıdan T_T.. olan resimlere bakınca heidi havası verio annadım senin korkunu ehuhe..

      YanıtlaSil

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Kategoriler

    Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)