18 Aralık 2008 Perşembe

Kış 2009 Sezonu -2 {Chrome Shelled Regios, Genji Monogatari Sennenki, Hajime No Ippo, Hetalia Axis Powers}

Kış 2009'e bana göre kış sezonunun en iyisiyle devam ediyorum;

Chrome Shelled Regios ~ 鋼殻のレギオス Koukaku no Regios



Uzak bir gelecekte geçen bu okul fantazi hikayesinde, kirlilikten etkilenip değişim geçirmiş yaratıklar yer yüzüne saldırmışlar ve insanlığı "Regios" adında izole mobil şehirlerde yaşamaya zorlamışlar. Czerni adındaki bu şehirlerden biri birinci sınıf öğrencisi REifon Aruseifu'nun da gittiği bağımsız bir okuldur. Reifon, bir üçüncü yıl öğrencisi olan Nina Antoku tarafından isteksizce 17. Dövüş Sanatları Bölümüne katılmaya zorlanır ve maceraları başlar.

Chrome Shelled Regios yine bir "Light Novel" serisi ve geçen sene Kadokawa 2007 Light Novel Ödüllerinde Akademik Tema'da En İyi Hikaye aldığını duyduğumdan beri okumak istediklerim arasındaydı animeye uyarlanıcağını duyduğumdan beri de heyecanla Ocak ayını bekliyordum.

Light Novel animenin yanında iki ayrı manga serisine de adapte edilmiş ve hala devam ediyor. Ama Light Novel'ı okumadan mangayı okumak istemiyorum şimdilik sadece animeyle idare edicem sanırım..

Koukaku no Regios Trailer

The Tale of Genji (源氏物語千年紀 Genji) Genji Monogatari Sennenki



The Tale of Genji 源氏物語-Genji Monogatari, onbirinci yüzyıl başlarında, Heian döneminde Japon aristokrat bir hanımefendi Murasaki Shikibu tarafından yazılmış bir Japon Edebiyatı klasiğidir. Ve bildiğim kadarıyla 30 dk'lık 11 bölümden oluşacak bu seri orijinal romandan uyarlanacak ve kesinlikle seyredeceklerimin arasında.

Hikaye Japon imparatorunun oğlu Hikaru Genji'nin hayatını anlatıyor. Politik nedenlerden ötürü Genji, Minamoto soy ismi verilerek halk tabakasından biri olarak yaşamak zorunda bırakılır ve kariyerine imparatorluk memuru olarak başlar. Hikaye Genji'nin aşk hayatına odaklanıyor ve zamanın aristokratik geleneklerini anlatıyor.

Animede Genji, Takahiro Sakurai tarafından seslendirilecek. Takahiro'yu daha önce; Kira Izuru (Bleach), Kururugi Suzaku (Code Geass), Kanda Yuu (D. Gray-man), Takahashi Misaki (Junjou Romantica), Ekou (Karas), Shibuya Yuuri (Kyou Kara Maou), Tachibana Shito (Zombie Loan), Yudai( Tokyo Marble Chocolate), Haruka (Tactics) olarak duymuştuk (Neredeyse bütün sevdiğim karakterleri seslendirmiş (>_<).

http://genji-anime.com/
http://www.2008genji.jp/english/tale_of_genji/t_01.html

Hajime No Ippo New Series

Hiç bir sezonunu seyretmediğim için bunu da seyretmicem ^_^. Ama sevenlerinin haberi olsun.

Hetalia - Axis Powers



Bu tarihi, komedi mangayı uzun zaman önce listeme kapağındaki çizimlerin güzelliği nedeniyle almıştım ama okumayı unutmuşum nedense... Konuyu ben de şimdi yazarken öğrenicem;

İkinci Dünya savaşındaki ülkeleri düşünün.. ama her ülkenin bir "bishounen" olduğunu.. (şimdiden sevdim ^.^) Komiklik derecesinde basmakalıp bir bishounen.. Amerika, hamburgeri seviyor, Rusya votkayı ve Çin pandaları ve Wok'u. Hikaye genellikle hem Kuzey hem de Güney karakterine sahip İtalya etrafında dönüyor.

Bu da ANN'den;
Bir zamanlar dünyanın en güçlü imparatorluğu olan İtalya artık değişti. Bu artık makarna manyağı korkak İtalya'nın ve arkadaşlarının (diğer kişiselleştirilmiş ülkeler) dünya tarihindeki garip anları yaşarkenki hikayesi.

Sonuç olarak kesinlikle seyredilecekler arasında mangasına şöyle bir göz attım da.. Animeyi çok merak ediyorum.. Bu arada mangayı okuduysanız (az önce bir kaç bölüme baktım süperdi(^_^)tarzını biliyorsunuz anime de o tarz uygun olarak sadece "5"dk'lık 26 bölümden oluşacak.

Baka-Updates Manga Sayfası
Hetalia Scanlations
http://www.gentosha-comics.net/hetalia/

4 yorum:

  1. Valla ne diyeyim, yine güzel serileri çekip almışsın. İncelemeler de çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    Bu serilerin hepsini takip edeceğim.
    Chrome Shelled Regios'u fantazi olduğundan, konusu da ilginç gelince takip etmek istedim açıkcası. Bakalım nasıl bir şey çıkacak.
    Genji Monogatari Sennenki gerçek bir hikaye mi bilmiyorum ama geçmişe ışık tutacağından-o zamanki Japonya hakkında hiçbir bilgim yok ne yazık ki-takip edeceğim bir seri. Ayrıca tarihe bayılırım.
    Hajime no Ippo'yu zaten izlemek istiyordum, açıklamama gerek yok sanırım.
    Son olarak Hetalia Axis Powers'ta her ülkeyi bir bishounen olarak görmek harika olacak.
    Tüm bu animeleri ve blogda bir sonraki postunu merakla bekliyorum :) Kal sağlıcakla!

    YanıtlaSil
  2. @ Shiniko, Chrome Shelled Regios'un promosunu seyrettin mi? Harika görünüyordu, aksiyon, dev yaratıklar, bir sürü karakter, fantazi.. bilmiyorum daha ne olsun.. Kitabını okumayı gerçekten çok istiyorum.

    Genji Monogatari bildiğim kadarıyla kurgu, gerçek değil.. ama o dönemin aristokratik hayatını anlatıyor ve bir kadın tarafından yazılmış ki o dönemde kadınlar bırak kitap yazmayı erkeklerden daha farklı daha basit bir dil öğretilirmiş.. Animenin hikayesi hakkında daha uzun bir yazıyı belki ilk bölümü seyrettikten sonra yazarım ^_^

    Hetalia Axis Powers'ı seyrederken ikinci dünya savaşı tarihini tekrar okucam sanırım çünkü ülkelerin birbirlerine olan davranışlarını insanlaştırıp seslendirmek ne demek, nasıl olucak böyle bir şey bilemiyorum!!! Süper..

    3. bölümü de yazdım, alfebetik olarak gidiyorum 6 - 7 seri kaldı T_T ve ondan sonra bir o kadar da OVA'lar var :p stay in tune! \^_^/

    YanıtlaSil
  3. Seyrettim seyrettim. Cidden ilgimi çekti karakterler, büyü, fantazi derken iyice kaptırdım kendimi. 10 Ocak'ta ilk gösterimini yapacakmış galiba. Beklemedeyiz.

    YanıtlaSil
  4. You need to be a part of a contest for one of the
    most useful blogs online. I am going to recommend this website!
    Look at my webpage ... GFI Norte

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)