21 Nisan 2012 Cumartesi

Freedom OVA

Takeru, Kazuma ve Bismark
Freedom Açılış Şarkısı: This Love - Utada Hikaru


2006 yılında 35. yıl dönümüne giren Nissin Foods, bir promosyon projesine başlamaya karar verir. Projenin adı Freedom Project konulur. Cup Noodle'ı ilk piyasaya süren kişi de bu şirketin kurucusu Momofuku Ando imiş. Amerika'da Top Ramen olarak da biliniyor. Animeden bahsedeceğim evet de neden bu noodle/ramen markasını anlatıyorum? İşte bu 35. yıl kutlamaları nedeniyle başlatılan Freedom Project kapsamında, ünlü manga-anime Akira'nın mangaka'sı ve aynı zamanda yönetmeni Otomo Katsuhiro tarafından karakter tasarımı ve Kakurenbo ve Koi Sento'nun yönetmeni Morita Shuhei tarafından yönetmenliği yapılan Freedom OVA'yı yayınladı. 2006 - 2008 yılları arasında 7 bölümü yayınlanan OVA'nın açılış şarkısı ise popüler şarkıcı Utada Hikaru'nun This Love şarkısı oldu.


Ayrıca Freedom Project çerçevesinde yapılan diğer promosyon çalışmalarının yanı sıra Freedom'ın bir de romanı yayınladı. Neden ramen ramen diye bahsediyorum çünkü OVA'yı seyrederken ilk etapta karakterlerin neden kolilerce ramen yediklerine anlam veremeyeceksiniz; nedeni bu. Ama Freedom OVA basit bir ramen reklamı değil. Harika bir konuya, harika bir yönetmenliğe ve animasyona sahip. Biraz Planetes'i andırıyor biraz Last Exile'ı andırıyor. Konu olarak değil, atmosfer olarak. Soundtrack'i hiçbir yerde bulamamış olsam da biraz Ergo Proxy'i andırıyor çünkü ikisinin de bestecisi aynı kişi: Ike Yoshihiro.

Seri boyunca bu "Cup Noddle"ı çok görüceksiniz
Hikaye Ay'da başlıyor. Dünyada, insanlığın yaptığı hatalardan dolayı büyük bir felaket meydana gelir ve dünya üzerinde yaşayan bütün insanlar ölür. Bu sırada insanlar, Ay'da Eden adında küçük bir koloni kurmuşlardır. Yani bu felaketten hayatta kalanlar sadece Eden'de yaşayan insanlar olur. Aradan yıllar geçmiştir Eden'de yaşayan insanlar eskiden masmavi şimdi paslı bir kahverengi görünen Dünya'ya uzaktan bakıp şu anki durumunu bile sorgulayamayacak kadar unutmuştur çünkü onların "dünyası," artık "Ay" olmuştur. Ama hikayenin kahramanı (Takeru) bu "dünya"da bir şeylerin ters gittiğini düşünmeye ve gördüğünden daha fazlasını aramaya başlar.

Ao ve Takeru
Takeru, Kazuma ve utangaç Bismark yarış yapmayı ve ay kolonisine özel farklı yarış araçlarıyla uğraşıp geliştirmeyi çok seven 3 arkadaş. Takeru biraz çılgın, inatçı ve mantıksız. Kazuma arkadaşını sadakatle takip eden ama mantıklı biri. Bismark ise çekingen ve yanlış yapmaktan korkuyor. Ama arkadaşlarının kendisine olan güvenini ve sevgisini görünce onun da karakterinde değişiklikler oluyor zamanla.

Takeru, ay kolonisindeki yaşamın ardındaki gerçekleri araştırması bir gün tesadüfen APOLLO mürettebatının ceketini (aslında bir taklit) bulmasıyla ve koloninin asi bir amcasıyla tanışmasıyla başlıyor. Tabii ki bundan sonraki bir çok şey fazla tesadüfi ilerliyor ama bu bir anime, garipsemek anlamsız.

Yarışçı Takeru'nun asıl çıkış noktası bir kız arkadaş bulmak ve konu da aslında "senin için dağları delerim" azmiyle ilerliyor. İnatçı bir genç çocuk olan Takeru tesadüfen fotoğrafını gördüğü Ao'yu bulmak için çılgın bir yolculuğa çıkıyor. Bu konu animeyi kesinlikle sıkıcı yapmıyor aksine eğlence katıyor. Farklı bir yolculuk hikayesi olmuş. Yedi bölümü de heyecanla ve keyifle seyrettim. OVA'nın öncesini anlatan 15 dakikalık Freedom Previsited bölümünü seyrettikten sonra yedi bölüme başlamanızı tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Otomo Katsuhiro fanı olmama rağmen bu OVA'yı hep es geçiyordum. Ama sen bu kadar beğendiysen ben de izleme listeme ekliyorum. Cup ramen olayı baya ilginçmiş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akira seyretmedim henüz. Onunla kıyaslayanlar daha muhteşem bir sonuç bekliyor sanırım... Bir de seyrettiğin animeyi sevme oranı seyrederkenki ruh haline de bağlı oluyor biraz. Benim için öyle oluyor en azından :) Sen de seversin diye umuyorum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)