7 Nisan 2008 Pazartesi

Shakugan no Shana Second Bitti.. Melon Pan İstiyorum! - I



İkinci sezon yavaş başlasa da özellikle 17. bölüm ve ondan sonrası harika bir şekilde devam ettiğinden ilk bölümlerde sıkıldığım anları unuttum bile.. 24 bölümü birden yazmak özet bile olsa çok uzun olacağından ve bol bol capture yayımlamak istediğimden yazıyı ikiye bölüyorum; aşağıdaki bölümler 01 - 14 arasında geçiyorki zaten ilk bölümler arasında pek bir şey olmuyor. Bu sezon Yuuji'nin ilk sezonda göremediğimiz ve olup olmadığını bile bilmediğimiz babasını görüyoruz (Bölüm 10).

Sezon Hecate'ye - Itadaki no Kura (Supreme Throne) çok benzeyen Konoe Fumina isimli bir kız Yuuji'nin sınıfına transfer olması ve sürekli Yuuji'nin etrafında olmasıyla başlıyor. Aslında Konoe bu davranışı sayesinde sürekli Yuuji için kavga eden Shana ve Kazumi'yi bir birine yaklaştırıp arkadaş olmalarına da yardımcı oluyor. Shana Konoe'den sürekli şüphelense de elinde kanıt olmadığı için hiç bir şey yapamıyor.


Bu arada Kazumi ve Shana Yuuji'ye obento getirmeye karar veriyorlar Shana'nın kendisi yerine Yuuji'nin annesinden yemek dersleri almasını kıskanan Wilhelmina Carmen - the Manipulator of Objects de, Yuuji'nin annesinden yemek yapmayı öğrenmeye başlaması ve kesinlikle bir gelişme gösterememesi gibi bölümlerin sonucunda ne Shana ne de Wilhelmina yemek yapmayı öğreniyor. Yuuji'nin obento'su ise Melon Pan'dan ibaret kalıyor.



Okul festivali için bütün okul hazırlığa başlıyor. Bu sırada Yuuji önce Shana tarafından eğitimine devam ediyor ama Yuuji'nin Konoe'ye olan tavrına sinirlenen Shana eğitim işini bir süreliğine Wilhelmina'ya bırakıyor. Wilhelmina Yuuji'ye Shana'yı üzdüğü için epey zor anlar yaşatıyor ki bu bölümler de güzeldi.






Festival'de Yuuji ve Kazumi Romeo ve Juliet'i canlandırmak için seçiliyorlar. Shana'nın ise Oz Büyücüsü'den Dorothy olması kararlaştırılıyor ve festival sonunda en başarılı karakterler seçildiği ve birinci seçilenin sahnede sevdiği kişiye bunu söylediğini söylüyor diğer sınır arkadaşları.. Shana, eğer seçilirse, itiraf etmeye karar veriyor.
















Bu arada Wilhelmina Reiji Maigo ve Yuuji'nin eğitimi sırasında ortaya çıkan gümüş (gin) alevi araştırmaya devam ediyor ve sonunda Reiji Maigo'nun Pheles'in - Saihyou (Beautiful Whim) sevgilisi Johan'ın kendisini bir Mystes haline getirip sonsuza kadar Pheles ile beraber olmak için yaptığı ve Gin - Gümüş Alev ise Margery Daw'un - Interpretor Of Condolences en büyük düşmanına ait olduğu ortaya çıkıyor. Wilhelmina, Pheles ve Johan'ın eskiden birbirlerini tanıdıkları ve bir süre beraber yolculuk yaptıklarını ve Pheles'in çok güçlü olduğunu; Reiji Maigo'yu almak için mutlaka peşlerinden geleceğini söylüyor.



Festival'in sonunda Shana - Dorothy birinci seçiliyor ve tam sahnede Yuuji'ye itiraf edicekken Pheles geliyor, Yuuji'den Reiji Maigo'yu almaya çalışıyor. Yuuji panikle Gin'i ortaya çıkarıyor ve gümüş alevi gören Margery Daw kendini kaybediyor. Wilhelmina ve Shana, Pheles'i ve Margery Daw'u sakinleştirmeyi başarıyor.

"Enpatsu Shakugan no Uchite; Sevimliliğime aldanmayın"




Kazumi ve Shana sakinleşen Pheles'i festivalde beraber gezmeye ikna ediyorlar, Kazumi eğer Pheles Johan'ı sevdiği için bunları yapıyorsa sonunda kendisini anlayacağını düşünüyor. Festivalin bitiminde saat 12'yi vurduğunda güçlü bir rüzgar Yuuji'yi yakalıyor ve rüzgarla birlikte Pheles de geliyor. Aslında şimdiye kadar yanlarında olanın sadece bir avatar olduğu gerçek Pheles olmadığını anlıyorlar. Pheles tekrar Yuuji'ye yaklaşarak Reiji Maigo'yu yani Johan'ı almaya çalıştığında Yuuji'nin içinden, Reiji Maigo'nun olduğu yerden, gümüş zırhlı bir kol çıkıyor ve Pheles'in karnını deşiyor (kelimenin tam anlamıyla:p). Bu arada Konoe ve onun kahyası nı görüyoruz birbirinin aynı olan bileklikler parlamaya başlıyor. 14. bölümün sonu...

Düşünceler;

İlk 14 bölüm yavaş geçse de aslında Wilhelmina ve Shana'nın gelişen ilişkilerini, Yuuji'nin kendi kendine daha güçlü olmak istediğini söylemesi ve çalışmaya başlaması, Yuuji'nin babasını görmemiz, Shana ve Kazumi'nin arkadaş olması gibi gelişmeler güzeldi. Yani ilk başlarda niye hiç bir şey olmuyor desem de aslında her bölümde farklı bir tomogara çıkıp da Shana ve Yuuji'nin tomogarayı öldürmesi sıkıcı olurdu.

Shakugan no Shana ilk açılış şarkı;

Mami Kawada - Joint oldu ve 01 - 15. bölümler arasında devam etti.



İlk kapanış şarkısı ise;

Yine Mami Kawada'dan "Triangle" oldu ve 01 - 15. bölümler arasında devam etti. İkisini de sevdim özellikle açılış şarkısı.



Bonus Shanalar;






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)