11 Nisan 2008 Cuma

Bahar 2008 Sezonu - 1 {Special A, Allison to Lillia, Itazura na Kiss}


Nisan'la birlikte Bahar 2008 sezonunda yeni anime serileri de başladı ve yavaş yavaş fansub grupları da harekete geçti ama hem istediğimiz çözünürlük hem iyi bir sub grubu derken hepsini seyretmeye başlamak biraz zaman alıcak. Bazılarını ise mangasını takip ettiğimden şu an seyretmek içimden gelmiyor bunlardan biri Vampire Knight. Belki mangada şu an süren çetrefilli olaylar zinciri sona erer yeni bir ark başlarsa animeye başlayabilirim derin bir nefes alıp. Neyse seyrettiklerimize geçelim..

Eğer Vampire Knight'dan Zero'yu saymazsak en süper Bishounen an itibariyle Takishima Kei. Hımm veya şöyle söyleyelim başlıktaki animeler içinde birincilik Kei'ye gidiyor.

SPECIAL A

Mangasını gülmekten sandalyeden düşerek okuduğumdan anime için de epey umutluydum. Neyseki beni çok fazla hayal kırıklığına uğratmadı, mangadakinden bile aşırı uzun çizilen bacaklar ve Hikari'nin garip saçları dışında.. Ama Takishima Kei animede de beklentilerimizi karşıladı. İlk bölüm mangayla birebir devam etti. Serinin 24 bölüm olacağı kararlaştırılmış. İnşallah filler bölüm koymadan böyle devam ederler.



Konuya gelirsek;
Special A; okulun 7 en başarılı öğrencisinden oluşan özel bir sınıf. İlk etapta konu Ouran Host Club'ı hatırlatsa da daha çok Hikari ve Kei'nin birbirleriyle yarışmasından oluştuğu için bu etki sonradan kayboluyor. Hikari babasının sayesinden çocukluğundan beri pro-güreş eğitimi almış ve 6 yaşına kadar kimseye yenilmemiştir. Kei'nin babası ve Hikari'nin babası arkadaş olduğundan tanışırlar ve bir maç yaparlar. Kei, Hikari'yi kolaylıkla yener. Bunu hazmedemeyen Hikari tekrar tekrar Kei'yi yenmeye çalışır ama başaramaz. Diğer alanlarda da (okul, ders, diğer sporlar) onu yenmek için elinden geleni yapar ama hep ikinci sırada kalır. Hikari kindar bir kızımız değildir Kei'yi aynı zamanda takdir eder ve hayranlık duyar ve geçmeye çalışır.


Anime'yi bir kere daha seyrettikten sonra Clamp-vari kol ve bacaklara ve Hikari'nin canlandırılmış haline biraz daha alışılıyor. Hikari ve Kei'nin seslendirilmesi de yine karakterlere uymuş. Eğer ileri bölümlerde saçmalamazlarsa seyretmeye kesinlikle devam edeceğim. Bu arada belirtmeden geçemicem bu serideki Hikari ve Kei dışında en sevdiğim karakter Tadashi daha ilk bölümden sevimliliğini ve Akira ile olan kavgalarını çok güzel yansıtmışlardı, Akira x Tadashi forever diyoruz (fangirl mode on).

Allison to Lilla'yı seyretmek üzere sayonara diyorum post'a kaldığım yerden edilecektir.

ITAZURA NA KISS



Bu sezonun en şirin en sevimli Shoujo animelerinden Itazura na Kiss. Anime çok uzun ve çok eski bir mangaya sahip. Manga çok eski olduğundan çizimler o kadar kötü geliyorduki okumak istemiyordum. Neyseki anime başladı ve çizimler mangaya kıyasla "harika". Kotoko bu sezonun herhalde en sevimli shoujo karakteri diyebilirim.

Kotoko okul birincisi Irie Naoki'ye ilk gördüğü andan beri aşıktır, okulun son senesinde olduğundan artık en azından itiraf ederek şansını denemeye karar verir. Kotoko'nun notları çok düşüktür ve en başarısızların bulunduğu sınıftadır Irie ise doğal olarak A sınıfındadır. Kotoko mektubunu uzatırken Irie mektubu bile okumayı reddeder. Ve aptal kızlardan nefret ettiğini söyler.




Akşam Kotoko, babası ve arkadaşlarıyla yeni evlerini kutlarken deprem olmaya başlar ve evleri yıkılır. Ertesi gün babası okuldan eski bir arkadaşının bu durumu haberlerde gördüğünü ve durum düzelene kadar yeni bir ev bulana kadar kendi evlerine kalmaya davet ettiğini söyler. Arkadaşının adının Iri-chan! olduğunu, Kotoko'yla yaşıt bir oğlu olduğunu! hatta aynı okula! gittiklerini söyler. Evin önünde IRIE! ismini gören Kotoko hala yok canım olamaz diye kendini teselli ederken kapıda bir önceki gün kendisini reddeden Irie Naoki'yi görür.

Tam bir shoujo (kız) animesi olduğundan kesinlikle seyredeceğimden eminim! Kotoko aptal ama gayet sevimli çizilmiş. Bu tarzı sevenler kaçırmasın..

ALLISON TO LILLIA

 


Bu seri iki ayrı hikayeyi birleştiren 26 bölümlük bir seri olucak. İlki Allison ikincisi Lilla bu iki kitabın konusunu bilmediğim için birbirine nasıl bağlanıcak hiç bir fikrim yok.. Hikaye iki ülkenin sürekli savaş halinde olduğu senenin 3bin küsürlerde olduğu bir yerde geçiyor ama ikinci dünya savaşı zamanlarını hatırlatıyor kıyafetler, uçaklar vs..

Allison orduda pilot ve Will çok zeki ve başarılı bir atıcı, iki iyi arkadaşlar. Will'in yaşadığı kasabada bir amcayla karşılaşıyorlar ve onlara iki ülke arasındaki savaşı durduracak bir hazinenin yerini bildiğini söylüyor. Ardından yaşlı adamı şüpheli biri alıp yanında götürüyor, Allison ve Will de yaşlı adamı kaçıran kişileri takip etmeye başlıyor. Bir macera hikayesi.. Tema olarak Last Exile'ı hatırlattı biraz.. ama tamamen farklı tabii.. İlk bölümün başlarında biraz sıkılsam da konu ilginç geldi yani seyretmeye devam edicem özellikle Lillia ikinci hikayeye nasıl bağlanıcak onu merak ediyorum.

Bir sonraki postta Kurenai'yi tanıtmak istiyorum, heyecanla alt yazısını beklediklerim ise Nabari no Ou ve Tashokan Sensou!!! Seyredip seyretmemeye karar veremediklerim Soul Eater, Neo Angelique Abyss ve To Love Ru (to love ru mangası çok eğlenceli ama animeyi de indirip seyretmek ister miyim bilemiyorum).

Yukarıdaki animeleri indirmek isteyenler;

Special A ve Itazura na Kiss için m.3.3.w fansub grubuna bakabilir.

Allison to Lillia ise Shinsen Sub+Formula Sub ortaklığında çıkıyor.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)