18 Şubat 2012 Cumartesi

Fushigi Yuugi ~shoujo mode on~


Aşağıdakilari 52 bölümü 24 saat içinde seyrederek gözlerimi ağlamaktan/gülmekten kör ettikten sonra OVA'ların inmesini beklerken çok eskiden yazmıştım. Aşağıda yazanların spoiler kategorisinde olduğunu düşünmüyorum çünkü o kadar çok olay, macera gelişiyor ki bunlar önemsiz ayrıntılar olarak kalıyor (Bu yazıyı 2006'da başka bir yere yazmıştım ama şimdi biraz daha eklemeler ve düzeltmeler yapıp burada yayımlıyorum).

Zettai Kareshi, Ayashi no Ceres gibi shoujoların mangakası WATASE Yuu'nun bir diğer shoujosu da Fushigi Yuugi'dir.  

Fushigi Yuugi Açılış Şarkısı - Satou Akemi - Itooshi Hito no Tameni



Sket Dance'i takip edenler varsa oradaki mangaka olmak isteyen "Roman" karakterini biliyordur. Bütün shoujo klişelerini -sabahları ağzında tostla evden "Geç kaldım! Geç kaldım!" diyerek çıkmaya kadar- kendi hayatına uygulamış kadar shoujo türünü seven bir karakter. İşte Roman'ı seyrederken görülen klişelerin belkide "klişe" olmasının nedenlerinden biri bu mangadır. Sakar, tembel, sıradan bir kız ve onun birdenbire başına gelenler.

Miaka ve Yui orta sona giden ve lise sınavlarına hazırlanan çok iyi iki arkadaştır. Bir şekilde kütüphaneye giderler ve Miaka orada anka kuşuna benzeyen kırmızı bir kuş görür. Kuşu izleyerek gizli belgelerin ve kitapların olduğu bir odaya girer. Yui de ardından gelir. Yerde bir kitap açık bir şekilde durmaktadır; "the Universe of the Four Gods".


Kitabı okumaya başlarlar. Kitabın başında her kim bu kitabın ilk sayfasını açıp okursa o Priestess of Suzaku olarak kitabın içine girecektir ve verilen görevleri yerine getirebilirse bütün dilekleri gerçek olacaktır diye (ki aslında sadece 3 tane olduğunu öğreniyoruz sonradan) yazmaktadır. Birden kırmızı bir ışıkla kitabın içine girerler. Issız çöl gibi bir yerdedirler, köle tacirlerinin eline düşmüşken tek kusuru biraz tsun olmak olan muhteşem bir bishounen Tamahome ortaya çıkar ve onları kurtarır ama bu sırada kırmızı ışık tekrar belirir ve Yui tekrar gerçek dünyaya döner. Miaka, Priestess of Suzaku seçilmiştir ve kitabın içinde kalır.

Fushigi Yuugi Kapanış Şarkısı - Konno yukari - Tokimeki no Doukasen



Bundan sonraki 52 bölüm Miaka ve Tamahome'nin aşkı fonda olarak devam eder. Yui de bir yanlışlıkla kitabın içine girer, o da Priestess of Seiryu olur ve aynı zamanda Miaka'nın düşmanı; başına gelenlerden ötürü Miaka'yı suçlamaktadır. Miaka gibi Tamahome'ye o da aşıktır. Tamahome'yi Miaka'nın elinden almak için elinden geleni yapar. Ama Tamahome, Miaka'yı sevmektedir bu yüzden anime boyunca bol bol ağlanır. Başlarından bela eksik olmaz. Tabii ki anime bu 3 karakterden oluşmuyor, Priestess of Suzaku ve Seiryu'nun her birinin 7 koruması var. Miaka'nın korumalarından biri tahmin edersiniz ki Tamahome. Bu korumaların vücutlarının belli bir yerinde Çin alfabesi karakteri bulunuyor. Tamahome'nin alnında var. Bu karakterler onlara belli güçler kazandırmış. Harfler yok olursa güçleri de gidiyor ve normal bir insan oluyorlar.

Klişelerle dolu, birçok mantık hataları var gibi görünse de oldukça eğlenceli bir anime. Seyrederken 1 dakika önce ağlayıp 1 dakika sonra gülmekten öldürebiliyor. Aslında sürekli böyle yapıyor. Karakterlerin chibi formları çok fazla kullanılmış. Miaka'nın sakarlığı, saflığı ve doymak bilmeyen açlığı da söz konusu olunca epey eğlendiriyor. Sadece Tamahome'nin güzelliği için bile seyredilebilir


Animeden akılda kalan en eğlenceli diyaloglar:

Miaka: Of, pes ediyorum. Yemek yiyemeyecek kadar yorgunum.
Tamahome: Ne diyorsun sen? Zaten onbir kase yedin bile!

Miaka ormana doğru gitmiştir ve birden karşısına bir kaplan çıkar. "Hemen yere yatıp ölü taklidi yapmalıyım!!!" der ve yere yatar; "Bir dakika, ölü taklidi yapmak sadece ayılar ve sıkıcı erkeklerden kurtulmaya yarıyordu!"

Hotohori uzun uzun aynaya bakar:
"Hımmhh o kadar güzelim ki bazen ben bile korkuyorum..."

Karakterlerden birinin kılık değiştirebilme özelliği vardır ve Hotohori'nin yerine geçmesi gerekir.
Hotohori: "Gözlerim daha açık, burun kemiğim daha düzgün ve vücudum çok daha seksi! Bunların hepsini düzelt hemen!"

Miaka elinde tostu Tamahome'ye doğru koşar, bir yandan yer bir yandan konuşmaya devam eder ağzı dolu olarak.

Tamahome: Miaka, istersen önce birini yap...
Miaka arkasını döner ve tostu yemeğe başlar.
Tamahome: Her zaman önce o gelir zaten!

2 yorum:

  1. resimler muhteşem gözüküyor zaten....zettai karashinin yazarıysa zaten izlemeye değer bir eserdir...
    listeme ekledim en kısa zamanda izleyeceğim...
    teşekkürler...

    not: uzun zamandır yazılarınızı takipteyim hatta bir ara ara vermiştiniz ve gerçekten üzülmüştüm tekrardan yazıyor olmanıza çok sevindim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski takipçilerimi yeniden kazanmak çok mutlu ediyor beni! 2009 ve 2010 çok verimsiz oldu bu blog açısından ben de o dönemlerde çok fazla anime ve mangayla ilgilenemiyordum çünkü.

      Fushigi Yuugi tam bir klasik shoujo ve seyrettiğim ilk shoujolardan. Böyle saf shoujolar beni sıkabiliyor ama buradaki TAMAHOME karakteri(ilk bölümden itibaren ekrana yapıştıran bishounen! Hala kalbim hızlı atıyor adı geçince haha:p) ve diğer bishounenler sıkılmamı önledi! :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)