9 Kasım 2011 Çarşamba

Furi Kuri {FLCL} フリクリ

Beni harika kapanış şarkısıyla şimdilerde SKET DANCE'de duyduğumuz the pillows grubuyla tanıştıran, Gainax yapımı absürtlüğe imzasını atmış içinde devasa bir ütü olan anime. Aynı ismi gibi aptal ve havalı. Saçmasapan ama çok eğlenceli. O kadar hızlı ve bol konuşmalı ilerliyor ki normal insanlar altyazıyı okuma hızına yetişemiyor mecburen durdurup okuyoruz sonra açıyoruz sonra tekrar durdurup okuyoruz bazen.

6 bölümden oluşan FLCL, 3 albümlük bir OST'ye sahip hepsi the pillows tarafından seslendirmiş ve bütün şarkıların söz müzik grubun vokalisti Yamanaka Sawao'ya ait. Hepsini BakaBT'den indirebilirsiniz veya birkaçını Gendou'dan.

Karakterlere ve rollerine bir bakalım;

Nandaba Naota: 12 yaşında ve altıncı sınıfta olmasına rağmen, Naota bir yetişkinmiş gibi davranmaya çalışır. Amerikaya beyzbol oynamaya gitmiş bir abisi vardır. Boynuzludur. Ergendir.

Haruhara Haruko (Raharu Haruha): 19 yaşında olduğunu iddia eden haruko, tipik çekici bir teenager görünümündedir, eee tabi bir alien olmasını hesaba katmazsak. Erkeksi ve egzantiriktir. Bir vespa kullanır ve bir elektrogitarı vardır. Bu gitarı nautonun kafasına fazlasıyla geçirir. Kendisini bir sürü isimle çağırırsınız dönüp bakmaz ama alien derseniz efendim der.

Samejima Mamimi: 17 yaşındaki mamimi naota'nın abisinin kız arkadaşıdır. Naota'nın abisi amerikaya gittiğinden beri oluşan boşluğu Naoto ve diğer oyalayıcı şeylerle doldurmaya çalışır. Sürekli olarak sigara içer ve okuldan kaçar, video oyunlarını çok sever ve doğa üstü şeylere inanır. Ayrıca sigarasının üzerinde never knows best yazar.

 
Ninamori Eri: Eri Naota'nın sempatik ve kendinden emin sınıf arkadaşıdır. naota gibi kendini onun gözünde çocuk gibi davranan olgunlaşmamış yetişkinlerle çevrilmiş olarak bulur. sonuç olarak yetişkin gibi davranmaya çalışır. gözlük takar ama bunu kimse bilmez naota ile aralarında sırdır.

Amaramo: Amaramo yıldızlar arası göç etme bürosunun özel bir ajanıdır. Haruko ile bir geçmişi varmış gibi görünür ve onun gerçekten ne veya kim olduğunu bildiğini iddia eder. Amarao'nun çocukluğu da Naota'nunkine benzediği görülmektedir. Komple olarak kaştır kendisi. Kaş kaş kaş kaş...

Kitsurubami: Amarao'nun bir ajanı olan Kitsurubami patronunun kaşlarına takmış sarı saçlı kahverengi tenli genç bir kadındır.

Atomsk: Haruko'nun istediği şey... Haruko onun gücüyle birleşmek istemektedir ama o bir mahkumdur.

Bir de canti var. Canti televizyon kafalı bir robottur. Atomsk'ı temsil eder. Varsayıyoruz; Atomsk kaçmak için Canti'yi kullanmaktadır. Canti sadece kırmızı olduğunda Nauto'yu yutar ve Voltron olurlar.

Kapanış: Ride on Shooting Star - the pillows



furi kuri, firi kuri, furi kiri, furi furi, kiri kiri, firi kiri bölümler;

episode 1 - fooly cooly
episode 2 - fire starter
episode 3 - marquisdecarabas
episode 4 - full swing
episode 5 - bra-bullet
episode 6 - furi kura

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)