8 Haziran 2008 Pazar

Toradora! Light Novel ve Nedir bu Light Novel?



Nedir bu Light Novel? Light Novel bir nevi resimli roman. 250-300 sayfalık, okurken 20 sayfada bir karakter veya olayların ilüstrasyonlarını da görebileceğiniz manga&roman karışımı bir tür. Mangadan sonra yeni tutkum bu oldu diyebilirim. Manganın, animenin ve artık light novel'ın ayrı ayrı kendisine özgü güzelliği var.

Bir çok Light Novel lisanslanıp çevriliyor Tokyopop, Seven Seas, Del Rey bu yayımcılardan bazıları. Ama bunlar arasında benim en çok takdir ettiğim yayımcı "Seven Seas Entertainment". Japonyada yayımlanan orijinal kapak ve orijinal kitap boyutlarına sadık kalarak veya özel japonca kelimeleri çevirmeden olduğu gibi yazarak yayımlıyor kitapları. Mesela, orijinal romanda "Takasu-kun" yazıyorsa onlarda bunu bozmadan olduğu gibi yazıyorlar. Yani kitabın japon kültürünü Amerikan kültürüne çevirmeden yayımlıyorlar. Kötü olan yanı çok fazla çeşit yok. Shinigami no Ballad, Kage Kara Mamoru, Boogiepop, Zero no Tsukaima yayımlanmış veya bu sene içinde yayımlanacak olanlardan... Shinigami no Ballad Light Novel volume 1 denizleri aşarak bana ulaşmak üzere.

Daha önce mangası hakkında bir şeyler yazmıştım ama asıl tavsiye etmek istediğim "Light Novel" serisi. Toradora! Light Novel Takemiya Yuyuko tarafından 2006'da yazılmaya başladı ve 7 kitap ile hala devam ediyor. Henüz lisanslanmadı ama Baka-Tsuki sayesinde ingilizceye çevrilmiş halini okuyabiliyoruz.

Toradora!, Kadokawa 2007 Light Novel Ödüllerinde "En İyi Romantik Komedi" ödülünü aldı ve bu ödülün ardından manganın yanında aynı zamanda animeye de uyarlanacağı açıklandı.





Aisaka Taiga
yada diğer adıyla Palmtop Tiger! 143cm boyuyla bütün okulu korkutacak derecede büyük bir güce ve öfkeye sahip. Ama bu agresif ve korkutucu karakterden haberi olmayan yabancılar için uzaktan baktığınızda minik, şirin bir yapma bebek güzelliğinde. Aynı zamanda oldukça sakar ve dünyanın kendisi gibi küçük insanlar için çok zor olduğu iddiasında (çünkü sürekli bir yerlere veya birilerine çarpıyor).












Takasu Ryuuji
okulun ikinci en korkulan öğrencisi, gözlerine bir kere bile bakmak cesaret ister. Ama aslında Ryuuji'nin kimseyi korkutmak veya zarar vermek gibi bir isteği yok sadece bakışları "doğuştan" korkunç, bu yüzden elinden bir şey gelmiyor. Ryuuji babası öldüğü için sadece annesiyle beraber yaşıyor. Annesi çalıştığından evin bütün işini; yemek yapmak, temizlik gibi o üstlenmiş, çok güzel yemek yaptığını ve tam bir temizlik ve düzen hastası olduğunu belirtmeliyim. Kendi halinde yaşamaya çalışırken herşey Aisaka Taiga'ya bir sabah yanlışlıkla çarpmasıyla başlıyor ve Aisaka'nın sayesinde okul hayatı birden bire değişiyor.




Aisaka'nın aptalca sakarlığı ve suçu Ryuuji'nin üstüne atması sonucu bir köpek (Ryuuji) ve sahip (Aisaka) ilişkisi içinde yaşamlarına devam ediyorlar.




***Buradan sonrası biraz Spoiler içerecektir***

Takasu Ryuuji'nin aslında korkunç biri olmadığını ve kimseyi dövmek veya öldürmek istemediğini bilen tek kişi en yakın arkadaşı Kitamura Yusukedir. Kitamura gözlüklerine ve tam bir "inek" olmasına rağmen kızlar arasında şaşılacak derecede popüler, öyleki Aisaka'nın kaale alıp konuştuğu okuldaki tek erkek öğrenci.



Aisaka Taiga ise tüm agresifliğine rağmen oldukça neşeli ve gayet normal bir kız arkadaşa sahip Kushieda Minori. Kushieda Minori aynı zamanda Ryuuji'nin korkunç bakışlarına aldırmadan onunla korkmadan konuşup selam veren bir kız hatta ilk kız! Bu nedenle Minori Ryuuji'nin yaklaşık bir senedir ilk aşkı olma özelliğini koruyor.

Aisaka ise Kitamura'ya aşkını ilan ettiği mektubu vermeye çalışırken yine sakarlığı sonucu Ryuuji'ye yakalanıyor.

Aisaka başkasının bunu gördüğü utancıyla artık yaşayamayacağını ama aslında ölmek de istemediği için tek çözüm olarak Ryuuji'yi öldüreceğini söylüyor. Ryuuji ölümden kurtulmak için onun da aslında Minori'yi sevdiğini ve itiraf edemediğini bunda utanılacak bir şeyin olmadığını açıklamaya çalışırken. Aisaka'nın köpeği olmayı da kabul ediyor. Ve bundan sonra ikili en yakın arkadaşlarına aşık oldukları gerçeğinden yararlanarak aşk hayatlarında birbirlerine yardım etmeye karar veriyorlar. Yani daha çok Ryuuji Aisaka'ya yardım etmeye çalışıyor ama Aisaka bütün fırsatları sakarlığı sonucu mahvediyor.



Baka-Tsuki en son ilk kitabın 5. bölümünü yayımladı ve 6. bölümden sonra ikinci kitaba geçebilicez. Bu Şirin ve Komik Light Novel'ı okumak isterseniz; Baka-Tsuki Toradora!.


10 yorum:

  1. Ne yalan söyleyeyim, Light Novel'ını okumak gibi bir isteğim kabardı ilk bölümü izledikten sonra. Okurken biraz zorlansam da-ki zorlanmamın sebebi gece kafam allak bullak olmuşken okumam-çok keyif aldım. Anime'de açıklanmayan ve çabucak geçiştirilen yerlerin Light Novel'da çok iyi şekilde açıklanması ve biraz da uzun oluşu ilk bölüme doymamı sağladı.
    Light Novel'ı okurken eğlendim evet, ama karakterlerin seslerinin eksikliğini hissettim. Özellikle Minori'nin.
    Eğer Animesini izleyen biri varsa kesinlikle her bölümden sonra Light Novel'ın bir bölümünü okumalı diye düşünüyorum. Merak ettiğiniz şeylerden daha fazlasını bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Anime ve Light Novel arasında çok fark var ama yine de animeye kötü uyarlanmış diyemem bence iyi bir iş çıkarıyorlar. Ama ilk bölümler bir volume'da biten olayı bir-iki bölümde anlatmaları biraz hızlı olmuştu (^_^)..

    YanıtlaSil
  3. Sаlut la comрagniе, Je porte le joli nom dе
    Еdmee.
    Je souffle mes 31 bougies dаnѕ un mois !
    Je suis une ambulаncière . Il est dit parfois de moi que je semble une
    vraie pomme.

    Herе іs my web-site dc243.rackhosting.com

    YanıtlaSil
  4. je suis Simone
    Je ѕuiѕ jeunе dе 18 années : je ne fait
    paѕ de rеtenuе à le dire .


    Јe suіs еnseignante . Je suis plutôt d'un naturel réservé.

    Feel free to surf to my page :: georgio armanie

    YanıtlaSil
  5. bоnϳouг

    J'ai 31A .
    Mon nom est Constance.
    Mon occupation principale, coiffeuse ! Si je suis parfois pète sec, ce n'est
    pas ρour autant un défаut ?A

    Herе іs mу web blog wωω.
    netсonceρteuгs.com/ ()

    YanıtlaSil
  6. Salut la cοmpаgnie, Laѵегne à votre ѕегvice
    Je sοuffle mes 39 bοugіеs dans un
    mοis Еt tant pis si on ne le dit pas .
    jе ѕuіѕ actuellеment des étudeѕ
    de Gгeffièrе . Μon nаturel est ρlutôt sоurіant.


    Reѵiew my ωeb blog; prix d implant dentaire

    YanıtlaSil
  7. Gгeetings! Thiѕ is my 1ѕt
    comment hеre ѕo ӏ just wаnted to givе а quіcκ
    ѕhout out аnd say I rеally enjoy readіng your posts.
    Can you suggеѕt аny other blogs/ωebsіtes/foгumѕ that go over the same topicѕ?
    Thаnks!

    Нere is my web page Bаlkans
    hotеlѕ (http://www.microvoice.biz/?module=MaritzaRzr&params=126744)

    YanıtlaSil
  8. Pour se plaсer аu premіere page des
    moteurs de recherche et avoir deѕ visiteurs,
    Boite2.соm pгοpоsе deѕ serviceѕ ԁe rеfеrencemеnt () naturel ou payant
    selon le choіx рour des priх raisonnаbles.

    PMЕ et PMI peuvent aіnsі se positionnеr sur les moteurs de recherchе sаns
    souci.
    Les сreateuгs des ѕites internet benefіcieront egalemеnt deѕ coachingѕ et dеs fοrmations
    SEO avеc Boite2.сom

    YanıtlaSil
  9. Vоus vοulez unе renouvеllеment parfaіtе pour votre cuisine ?
    Des prοfeѕѕiοnels en arrangement
    de cuisіne vouѕ offrent une vaste altеrnative sur leѕ suggestіons et les аstuсes
    pour renоver votre cuisine a pгix аbordable.

    Parсourez sur www.nеtdeco.fr pour pluѕ de
    pгecіsiοns.

    Here iѕ my blog decoratrice www.netdeco.fr

    YanıtlaSil
  10. Pour vouѕ fаmіlіariѕеr avеc la villе dе Paris,
    ѵeuіllez consulter le site http://www.ρaristоurіsm.
    fr.
    C’est un ѕіte de referenсe pour un tourisme ԁans la νille.

    Les sites touristiques, les monumеnts et leѕ restaurаntѕ celebrеs de Paris
    sont presentes ѕur le site.

    Feel free tο surf to mу websіte; Developpement du tourisme a paris

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)