13 Mayıs 2008 Salı

Yeni Başlayan Mangalar - 4 {Nurarihyon no Mago, Psyren, Sangatsu no Lion, Shout!, ToraDora!, Zettai Heiwa Daisakusen}



Nurarihyon no Mago - Grandchild of Nurarihyon

Tür: Fantasy, Shounen, Supernatural

Mangaka: Shiibashi Hiroshi

Rikuo Nura dörtte bir youkai dörtte üç insan olan bir çocuk, bir ev dolusu youkai ve yine youkai olan büyükbabası ile beraber yaşıyor. Rikuo normal bir insan gibi yaşamak isterken büyükbabası ise Rikuo'nun Nurari youkai klanının başına geçmesini istiyor.



Not: Alfabetik sırayla gittiğimizden neredeyse sonlara kalmış olsa da yeni başlayan mangalar içinde en çok sevdiğim, en çok gelecek vadeden manga bu, Nurarihyon no Mago. Çok eğlenceli bir shounen üstelik youkailer ve onmyoujilerle dolu..

Manga aslında ilk olarak 2007 yılında "oneshot" olarak yayımlandı ardından seriye dönüştü. 8 bölümle devam ediyor.


Psyren
- PSYЯEN




















Tür: Action, Adventure, Fantasy, School Life, Shounen, Supernatural

Mangaka: Iwashiro Toshiaki

Psyren gelecekte geçen bir oyunun içine girmenizi ve ölümüne savaşmanızı sağlayan bir organizasyon. Kimin tarafından kurulduğu ve gerçek amacı tam olarak bilinmiyor ama eğer üzerinde Psyren yazan bir telefon kartı bulurda aranan numaraya cevap verirseniz oyunu bitirmekten veya ölmekten başka şansınız yok. Yoshina Ageha oyuna girdi ve bitirmekten başka şansı yok.

Not: Tipik shoujo tipik shoujo diyip duruyoruz ya işte tipik shounen. Ama bu kötü olduğu anlamına gelmiyor. Bleach, One Piece, Gantz sevenler bu mangayı da okumalı ama kıyaslamadan tabii.


Sangatsu no Lion




















Tür: Romance, Seinen, Slice of Life, Sports

Mangaka: Umino Chika

Rei 17 yaşında bir shōgi oyuncusu. Ailesi, okulu olmadan tek başına yaşıyor ama bir kaç arkadaşı var; Akari genç bir kadın, Momo ve Hinata iki genç kız ve sayısız kediden oluşan bir aileyle tanışıyor.

Not: Honey and Clover'ın mangakası Umino Chika'nın son mangası; çizimler aynı Honey ve Clover'da olduğu gibi kırmızı yanaklar kocaman ince bir gülümsemeden oluşan yüzler. Hikaye hakkında ise ilk volume'dan henüz pek bir şeyler anlaşılmış değil karakterlerin arkaplanlarına biraz değinildi ama sadece çizimler için 7. bölümün yayımlanmasını bekliyorum.

Shout!


Tür: Comedy, Romance, Shoujo

Mangaka: Nagata Masami

Nagi okulun ilk günü hangi klübe katılacağını düşünürken, Drama klübünde "cool-looking" kakkoi? birini görür ve arkadaşının da zorlamasıyla klübe üye olur. Yeni üyeleri bir tiyatro oyununa götüren Rin, çıkışta tiyatronun önünde bütün yeni üyelerin kendi liselerinin okul şarkısını söylemesini ister sonuç olarak utangaç Nagi ağlamaya başlar. Tasukete!?























ToraDora!


Tür: Comedy, Ecchi, Romance, School Life, Shounen, Slice of Life

Mangaka: Takemiya Yuyuko, Zekkyou

Takasu Ryuuji;
temizlik delisi, çok güzel yemek yapıyor, yardım sever bir lise öğrencisi; ama onu tanımayanlar bakışlarından ve görünüşünden dolayı korkarak yanına yaklaşmaya cesaret edemiyor.

Aisaka Taiga;
minyon fiziği, neredeyse ayak bileklerine kadar uzun saçları, güzel yüzüyle oyuncak bir bebek kadar güzel; ama görünüşe aldanmamak lazım takma adı Palmtop Tiger!

Bu iki zıt kişi aynı sınıfa düşer ve üstelik de aşk hayatlarını yanlışlıkla birbirlerine ifşa ederlerse ne olur?


Not: Zero no Tsukaima ve Angel Densetsu'nun karışımı gibi dursa da aslında komik, eğlenceli ve yine de kendini sevdiren bir manga. Manga aslında halen devam eden ve 7 kitaptan oluşan bir roman serisiden bu sene uyarlanmaya başladı. Mangadaki karakter çizimleri romandakilere göre daha hoşuma gitti. Manga henüz 3 bölüm yayımlandı ve devam ediyor.




















Zettai Heiwa Daisakusen


Tür: Comedy, Drama, Fantasy, Romance, Shoujo

Mangaka: Ogura Akane

Kuzey ve Doğu Krallıkları arasında bitmeyen savaşa bir son vermek için Kuzey Krallığının Prensi Johane ve Güney Krallığının Prensesi Euda herkese birbirlerine aşık olduklarını ve evlenmeye karar verdiklerini söyleyerek, iki ülkenin prens ve prensesinin evlenmesiyle savaşı durdurmaya karar verirler. Ama aslında birbirleriyle hiç anlaşamıyorlar!

Not: Fufufufu!! Kıs kıs gülmenizi kimse görmesin diye etrafınızda kimse yokken okumanız gereken bir shoujo daha.. Ne kadar aptal olursa olsun bir prens, bir prenses iki krallık ve nihayetinde drama! Evet okumak lazım. Daha sadece 2 bölüm yayımlandı ama bence yeterince eğlenceliydi, Johane-sama :P ve Euda'nın evlenmesi volume'ler sürecek mi ya da sadece 1 kitap sonra bu hikaye son bulacak mı bilmiyorum ama ben Aerandria'nın 3. ve 4. bölümleri yayımlamasını heyecanla değil ama keyifle bekliyorum.



Download

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)