10 Mayıs 2008 Cumartesi

Yeni Başlayan Mangalar - 2 {Double Arts, Hana to Akuma, Honey Hunt, Hoshi wa Utau}



Double Arts

Tür: Action, Adventure, Shounen

Mangaka: Komi Naoshi

"Troy" ismiyle bilinen salgın bir hastalık ülkenin insanlarının yıllardır ölümüne neden olmaktadır ve tedavisi bulunamıyordur. Bu hastalığın krizlerini yavaşlatıcak tek kişi ise "Sisters" olarak bilinen hastalığa nispeten bağışıklık kazanmış kişilerdir. Hastalığa karşı dayanıklı olmalarına rağmen bir süre sonra onlar da aynı hastalıktan öleceklerini biliyorlar ve bu yüzden efsane olarak anlatılan Troy hastalığına tamamen bağışıklığı olan ve kesin tedaviyi bulmalarına neden olacak kişiyi arıyorlardır. Sister Elraine hastaların krizlerini hafifletmek için ev ev gezerken birden bire hastalığı ilerler ve tam öleceği sırada krizinin durmasını sağlayan biriyle tanışır.. Acaba "Kiri" aradıkları kişi midir?




Not: Bir ileti dolusu Shoujo mangadan sonra bir Shounen manga.. haftalık olarak yayımlanıyor ve henüz 7 bölüm oldu. Çizimler biraz değişik kesinlikle bu kadar shoujo'dan sonra saç çizimleri çok garip geldi. Hikayeye gelirsek;

Elraine durumu organizasyona bildirdikten sonra konuştuğu görevli kişi, Elraine ve Kiri'nin hayatlarının sonuna kadar el ele tutuşarak (tuvalet, banyo, yemek içmek farketmez! lol) yaşamaları gerektiğini söyler. Çünkü Kiri dokunarak Elraine'in krizini durduruyor ve elini bıraktığı anda Elraine'in hastalığı tekrar kötüleşiyordur. Sürekli el ele tutuşmak zorunda olmaları bir Shounen manga için ciddi garip, komik ve de absürd geliyor. Kiri ve Elraine'in şu anki hedefleri organizasyonun hastalık için tedavi aradıkları merkez binasına ulaşmaları ve tabii karşılarında onları engellemek isteyenler var. Bütün bir hikaye volume'lar boyunca onların merkez binaya ulaşmasını mı anlatıcak yoksa o kısma gelip sonra konu gerçekten büyücek mi merak ediyorum. İkinci şıkkı tercih ediyorum şahsen..


Hana to Akuma - The flower and the Demon




















Tür: Romance, Shoujo, Supernatural

Mangaka: Oto Hisamu

Şeytan Bibi, Şeytan krallığını terk etmeye ve dünyada yaşamaya karar verir, bu sırada terk edilmiş bir bebek bulur ve yanına alır. O zamandan beri Hana ile yaşamaya başlar. Aradan 14 yıl geçer...

Not: Şimdi Bibi (yaş 200) ve Hana (yaş 14) arasındaki aşk hikayesini nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. Manganın henüz ilk 3 bölümü yayımlandı. Gayet masum ve şirin bir şekilde ilerliyor. Hana çok şirin Bibi çok güzel.. Hikaye fena değil.. Devamını bekliyoruz.

Download

Honey Hunt





















Tür: Drama, Romance, Shoujo

Mangaka: Aihara Miki

Annesi Japonya'nın en ünlü ve en güzel oyuncusu, babası ise dünyaca ünlü bir müzisyen olan Yura bu dünyadan nefret ediyor ve kendi halinde bir lise öğrencisi olmak istiyor. Bir gün annesi yanında genç bir menejerle eve gelip babasıyla boşanacaklarını söyler. Yura ertesi gün eve döndüğünde annesini ve en yakın arkadaşını birlikte yakalar. Babasının zaten başka biriyle bir ilişkisi olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Yura annesinin kariyerini mahvetmek için aktris olmaya karar verir.

Not: Konu Skip Beat!'e çok benziyor ama tarzları farklı ve açıkcası onun kadar harika bir manga olacağını sanmıyorum. Ve çizimler öyle harika değil eh fena değil diyebiliriz. Ama yine de eğlenceli bir konusu var. Bir dahaki bölümde ne olucak heyecanıyla beklemesem de okuyorum daha ilk volume'dan karar vermemek lazım. Aerandria Scans çevirmek için seçtiğine göre vardır bir iş diyorum.

Download


Hoshi wa Utau - Twinkle Stars



Tür: Drama, Romance, Shoujo

Mangaka: Takaya Natsuki

Sakuya küçük bir kasabada uzak bir akrabasıyla tek başına yaşıyor. Ne zaman üzülse veya sıkılsa gökyüzüne bakıp yıldızları seyrederek kendini daha iyi hissetmeye çalışıyor. Doğum günü akşamı eve döndüğünde daha önce hiç görmediği biri, Chihiro'nun doğumgününü kutlamaya geldiğini görür.

Not: Fruits Basket'in mangakasından yeni bir hikaye.. Furuba zodyak ile ilgiliydi ve fantastik bir hikayeydi. Bunu da okurken acaba yıldızlarla ilgili fantastik bir şeyler çıkıcak mı diye bekledim ama 17 bölüm olmasına rağmen tamamen normal bir hikaye olarak devam ediyor. Sakuya annesi ve babası ayrıldığında her ikisi de kendisini istememiş bir çocuk bu yüzden uzak bir akrabasının yanında br kasabada kalıyor. Birden bire ortaya çıkan Chihiro'nun Sakuya ile ne gibi bir bağlantısı var henüz ortaya çıkmadı ama merakla bekliyoruz. Mangayı okurken Furuba'dakilere benzer karakterler karşımıza çıkıyor nostaljik oluyor biraz... Furuba gibi güzel bir hikaye ortaya çıkıcak mı heyecanla okuyorum.

Download

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)