1 Ocak 2012 Pazar

2011'in en iyi animeleri

Bu sene önceki iki yıla göre bir diriliş senesi olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça durgun süren 2009-2010 yıllarından sonra bu seneki kaliteli yapım sayısında belirgin bir yükseliş vardı. Benim dikkatimi çeken bir fark mecha serilerindeki azalıştı sanırım bu aralar modası biraz geçti gibi yeni gundam serisi de yeterli ivmeyi veremedi sanırım. Bu seneki çıkmış olan bütün animelerin listesini linkleyelim ve kategorilere başlayalım.

En iyi Anime



Puella Magi Madoka Magica

Madoka gerçekten bu sezonun ( her ne kadar senaryo yazarı ve yönetmeni gayet ünlü isimler olsa bile ) en büyük sürprizlerinden biri idi. Magical girl gibi "eğlencelik" bir konsept ile bile bu kadar ciddi bir senaryo çıkabileceğini çok az kişi düşünebilirdi açıkçası. 12 bölüm olmasına rağmen çok ciddi ve detaylı işlenen senaryo, ilginç çizimleri, shonen serilerininin çogundan daha kaliteli action sahneleri, müzikleri, karakterleri, sahneleri, hemen herşeyi ile bu döneme damgasını vuran seri oldu Madoka. Zaten dvd ve bluray satışları şimdiye kadarki rekorları kırdı bile. Her ne kadar dönem sonlarında çok güçlü rakipleri gelmiş olsa da bu senenin birincisini Madoka.

İkinci ve Üçüncü : Fate/Zero - Steins;Gate

En iyi Aksiyon


Fate/Zero

Ufotable'in kendini gösterdiği alanlardan bir tanesi. Fate/Zero'nun sadece 3. bölümü bile bu alanda birinci olması için yeterli sebep.

İkinci ve Üçüncü : Guilty Crown - Puella Magi Madoka Magica


En İyi Bilim Kurgu




Steins;Gate
Çıktığı yılın en iyi visual novellerindan biri olmuş serinin, anime adaptasyonu da aynı başarıda olunca bu sonuç hiçte şaşırtıcı değil. CERN, zaman yolculuğu, zamansal paradokslar gibi konuları seven kişilerin kaçırmaması gereken bir seri.

İkinci ve Üçüncü:

En iyi Komedi


Baka to Test to Shoukanjuu
İlk sezonu da oldukça iyi idi ama ikinci sezon ilk sezonunda ilersine geçti. Hideyoshi gibi bir karakteri olması da cabası.

İkinci ve Üçüncü : Working!! - Nichijou
{Asuka: Bence Baka to Test ve Nichijou'dan sonra Sket Dance en iyi komedi.}
En iyi Slice of Life



Nichijou

Nichijou öyle bir seri ki ya bütün bölümleri sıkılarak izlersiniza ya da her bölüm çok güzel gelir. Günlük hayatın sıradanlığını ilginç yerlerde patlak veren hareketli sahnelerle birleştirmesi ile ilginç bir seri oldu Nichijou. Tabi burada KyoAni'nin animasyon kalitesinin de hakkını vermek gerek.

İkinci ve Üçüncü : Hanasaku Iroha - Usagi Drop
{Asuka: 2. veya 3. Kimi to Boku veya Ikoku Meiro no Croisée de olabilir.}
En İyi Kötü Karakter
En kötü karakterimiz Madoka'dan. Spoiler içine alıyorum kim olduğunu. Seriyi izlemediyseniz ve izlemek istiyorsanız açmanızı tavsiye etmem:

16 yorum:

  1. Fantezi seriside benden gelsin o zaman. Ano Hana :D Gerçi slice of life için Usagi Drop'da düşünülebilinir.

    YanıtlaSil
  2. Fantezi'ye başka şeyler seçtim adına da düşlem dedim:pp ano hina'ya en iyi kapanış şarkısı ödülü verdik :)

    YanıtlaSil
  3. Selam Asuka'cım. Öncelikle 2011 yılı ödüllerini çok beğendim. Zaten tek tük seriler adını çok başarılı bir şekilde duyurdular. Özellikle Madoka'dan böyle bir performansı neredeyse hiç kimse beklemiyordu. Herkesin "yav moe moe karakterler var sıkıcıdır allah bilir" (bkz:ben) dediği bir serinin nasıl 90 derece döndüğüne hepimiz şahit olduk.

    En iyi komedi'yi bu sene Nichijou alır diye düşünmüştüm senin tarafından ama, Baka to Test to Shoukanjuu'ya vermişsin. Hiç izlemedim ama keşke Nichijou alsaydı, tam olarak güzel bir liste olurdu. En kötü karakterine de bayıldım. Ben o karakteri top10'daki en kötü karakterime almıştım.

    Özet olarak: 2011 en iyiler listeni beğendim. Bir ara uzun uzun konuşalım :P

    YanıtlaSil
  4. Nichijou'yu çok seviyoruz aileceekk :pp Ama onu sırf komedi olarak göremiyorum. Slice of Life komedi daha uygun sanırım. Çünkü içindeki neredeyse bütün olaylar adında da dendiği gibi sıradan bir hayattan. Yukko'nun restoranda yemek bekleme sahnesi, gecenin bir yarısı sinek öldürmesi gibi bu kadar sıradan bir anı böyle olduğu gibi abartmadan komediyle sunmuşlar. Komedi diyince bir defa seyretmelik gibi geliyor slice of life tekrar tekrar izlenebilir diyorum. Yurushite hyaşinsu.

    YanıtlaSil
  5. It is actually practically of your same excellent and bioavailability as these other sources, but has a person big gain.


    my blog; rubber dumbbells sale

    YanıtlaSil
  6. Hold the barbell using your palms apart so that your forearms develop a right angle to the upper arms.



    Feel free to visit my homepage :: dumbbells for sale

    YanıtlaSil
  7. The price operate from below $200 to above $1,000 with regards to the sort
    of device as well as the range of additions you would like so you needs to be in a position to locate one which will match in your household spending plan.


    Also visit my website :: Report abuse

    YanıtlaSil
  8. There are a selection of advantages that just one can get
    with swimming often.

    Look into my homepage; bowflex selecttech 552 dumbbells

    YanıtlaSil
  9. Mainly because of the controlled and restrictive character of your work outs (really don't worry you are able to do a great deal of workout routines), that you are qualified to make use of strict form for more quickly, greater gains.

    Feel free to visit my blog :: Skip Navigation

    YanıtlaSil
  10. It's crucial to not settle on an affordable operating treadmill since a weak short-term selection might have severe long-lasting wellbeing repercussions.

    My webpage: www.getfitnstrong.com

    YanıtlaSil
  11. For the upward movement, thrust the flooring with your correct foot and step by
    step attain an erect posture.

    Also visit my web page ... adjustable dumbbells

    YanıtlaSil
  12. The essential matter to grasp in all this is that you are certainly not going to be as successful if you
    just do precisely the same detail for 8 months.

    My site :: what are the best adjustable dumbbells

    YanıtlaSil
  13. If you double the load or expend a lot more time working out than you must,
    you are going to only develop into susceptible to what other people simply call training burnout.


    my webpage; bowflex hand weights

    YanıtlaSil
  14. It can be too much of the headache to just take your pulse each few minutes,
    which is why a very good HRM (heart price check) look at such
    as Timex T5G971 will help.

    my blog :: Recommended Internet site

    YanıtlaSil
  15. Opt for strength teaching exercises that involve as several muscle
    mass groups as doable, this kind of as squats or push-ups, and therefore are relatively intense.


    Also visit my blog - cheap bowflex selecttech 552 dumbbells

    YanıtlaSil
  16. You may get lean muscle mass mass along with a extra shredded physique with physique excess
    weight work outs.

    Feel free to visit my blog; please click the next webpage

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)