3 Aralık 2011 Cumartesi

Kış 2012 Sezonu {1}

Sezona Genel Bakış:

Borastus: Kış ve yaz sezonları genelde diğer sezonlara göre daha az seriye sahip olur çünkü 24 bölümlük seriler sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde başlıyor ikinci yarıları da diğer döneme sarktığı için bu dönemlerde normalden az anime başlıyor. Bu dönem yayına başlayacak 22 tane anime var. Geçen kış döneminde de 22 tane vardı ancak görünürde geçen seneki kadar heyecan verici kadar çok anime görünmüyor. Geçen sene bu dönemde yayınlanan Madoka, Gosick, Infinite Stratos (her ne kadar bu seriyi beğenmeyenlerin sayısı çok olsa da oldukça iyi satış yaptı) kadar ses getirecek seri şu an görünmüyor. Bakalım her dönem sürpriz yapacak birkaç seri çıkıyor. Bones, Studio Deen, Produc IG gibi ünlü isimler yerine daha yeni isimler görüyoruz yapımcılar kısmında. Durgun bir dönem olacak gibi geliyor bana.

Asuka: Bu sezonda takipçilerini sevindirecek devamlar var -özellikle Zero No Tsukaima, Nisemonogatari- ve saf shounen ve shoujo olarak pek bir şey yok galiba? Ama umut vaadeden orijinal veya uyarlama animeler de var Recorder to Randoseru ve Rinne no Lagrange gibi.


Recorder to Randoseru

Higashiya Meme'nin 4-koma mangasının anime uyarlaması. Miyagawa Atsushi, 11 yaşında bir erkek çocuğudur. 180cm boyunda olduğu ve yetişkin gibi göründüğü için başı sürekli belaya girer. 17 yaşında olmasına rağmen 137cm boyunda ve bir çocuğa benzeyen abla Atsumi kardeşine sahip çıkmaya çalışır.

Miyagawa Atsushi: Okiayu, Ryotaro
Miyagawa Atsumi: Kugimiya, Rie
Sayo: Hirano, Aya
Prodüksiyon: Seven
Yönetmen: Kimura, Hiroshi
Açılış Şarkısı: "Glitter" - Aoi Tada feat. Sister 773

Asuka: Maalesef manga ingilizceye çevrilmediği için okuyamadım ve iyi midir kötü müdür bir fikrim yok. Ama şu an sıcak bir havaya sahip bir anime gibi duruyor. Muhtemelen Atsumi'nin arkadaşları "kyaaaaa Atsushi-chan kawaiii" şeklinde bağırcak sürekli. Ayrıca 11 yaşındaki bir çocuk 180 olabilir mi? (Yine shotakonluk yolu göründü galiba.) Bir de Kugimiya Rie insan mı? Bu kadın hiç mi uyumuyor, yemiyor, içmiyor? Bu kadar animeyi nasıl seslendiriyor? Bölüm başına ne kadar aldığı açıklansın.
Borastus: Benim asıl Aya Hirano dikkatimi çekti bayadan beri görünmüyordu ortalarda hatta seiyuuluğu bırakacağı falan söylenmişti. Animenin konusu ilginç 2-3 bölüm şans tanınmalı bence.

Another  
26 yıl önce bir ortaokulda Misaki adında bir kız vardı. Okulunda onur öğrencisi olduğu gibi sporda da iyi, arkadaşları arasında son derece popülerdi. Birgün aniden öldügü zaman arkadaşları mezuniyete kadar sanki halen hayattaymış gibi davranmaya karar verdiler. 1998 yazında, Sakakibara Kouichi isminde bir öğrenci okula transfer olduğu zaman sınıftaki ürkütücü havayı farkeder. Mei Misaki isminde bir gözü bantı güzel bir kız sınıfta resimler çizmektedir.

Misaki, Mei: Takamori, Natsumi
Sakakibara, Kouichi: Abe, Atsushi

Prodüksiyon: P.A. Works
Yönetmen: Mizushima, Tsutomu


Borastus: Konusu ile başta ilgi çekmese de yapım kadrosunda oldukça ünlü isimler var. İlk dikkati çeken yapım stüdyosu PA Works. Bana göre en iyi çizimlere sahip stüdyolardan bir tanesi zaten afişinden bile kaliteli olacağı belli oluyor. İkinci olarak da karakter dizaynlarında Ito Noizi var (ki artbookları baya iyidir). Dönemin en çok beklenen animelerinden sanırım mystery, horror unsurlarını tutturabilirlerse sağlam bir seri olur.
Asuka: Sanki korkunç olacakmış gibi duruyor. Eğer hayalet filan çok korkmazsam seyredebilirim :p. Konu olarak da böyle hayalet & insan ilişkisi çok umutsuz bir son olarak görünüyor gözüme sonra üzülüyorum. T_T

Another Trailer



Kısa Kısa:
  • Gundam Seed Destiny HD Remastered:   
  • Borastus: Şimdiye kadar en fazla satan animelerden olan Gundam Seed' ten daha da faydalanmak istiyorlar sanırım. Gundam hayranları zaten koleksiyon olarak indirecekler, gundam serisine başlamak içinde iyi bir seçim.  
    Asuka: Hımmm evet bu açıdan HD olarak seyretmek güzel olur nasılsa sonunu sana sorarım:pp spoiler da hazır:p Bunu seyrederim ben herhalde.  
  • Amagami SS+: 
  • Borastus: Amagami'nin serisi oldukça güzeldi, sonradan iki tane daha ova izledik iyi güzel dedik bunlara da, daha işlenmemiş ne kaldı yeni sezon için merak ediyorum bu visual novel'in bu kadar suyu çıkarılır. Yeni sezonda her karakter için ikişer bölüm ayıracaklarmış. 
  • Black Rock Shooter'in yapımında bu sefer noitamin de var. İlk ovalar pek beğenilmemişti sanırım bu sefer daha iyi bir iş çıkabilir. 
  • Shaft iki sezondan beri yoktu hiç ortalarda şimdi Nisemonogatari ile dönüyorlar.
         Asuka: Sanırım önce Bakemonogatari'yi seyretmeliyim :p.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Kategoriler

    Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)