10 Kasım 2008 Pazartesi

Kurogane no Linebarrel Anime Bölüm 01-04 - Adaletin Savaşçısı o kadar da kötü olmamış Gonzo ~_^



(Not: Planetes yazısına da anime'deki 5 şarkıyı ekledim dinlemek isteyenler Planetes'e tekrar uğrayın, yuu kopii?)

AME GA FURU - MAAYA SAKAMOTO - KUROGANE NO LINEBARREL ED01:





Fonda Maaya Sakamoto - Ame ga Furu eşliğinde Kurogane no Linebarrel anime hakkında yazıyorum; Gonzo'nun son rezaleti Dragonaut her aklıma geldiğinde böyle hafiften bir ürperme yaşadığımdan Linebarrel'e epey temkinli yaklaşmıştım öyleki indirdiğim halde seyretmeye cesaret edemiyordum. Az önce ilk dört bölümü seyrettim ve o kadar da kötü değilmiş diye düşünüyorum. Her ne kadar manga'daki gibi başlamamış olsa da hikayeden kopmadı ama görmek istediğim bir kaç sahne kesilmişti onları biraz sonra eklicem. Gerçi onlar da biraz haklılar fanservice koymadan anime yapmak istemiyorlar :P.


{Nasıl görünüyorum ama? Süper di mi?}

Kizaki Emi ve Hayase Kouichi'nin tam olarak birbirleriyle tanışmaya başlaması mangada o kadar geç gerçekleşti ki animeye tam olarak adapte etmek reyting açısından kötü olabilirdi. Neyse Gonzo yalvarıyorum, tanomimasu, Linebarrel'imi mahvetme şu ana kadarki olan fillerlara razıyım!


{3 bölüm bekledikten sonra Noto Mamiko'nun sesinden "Anata Saitei Desu!" duyduk nihayet.. Neler oluyor diyordum Emi sen iğrencsin iğrencsin die dolaşırken birdenbire seni kalpli önlüklerle Kouichi-san demeler kızarmalarla fln görünce nıck nıck}

Animede ilk 5 cilt boyunca görmediğim yeni karakterler gördüm (heh pembe! bir makina gördüm lol, bu karakterlerin boşluk doldurmak amacıyla yeni bir üretim mi yoksa manga'nın ilerleyen bölümlerinde mi ortaya çıkacaklarını bilemiyorum).



{Gonzo mümkünse Reiji-san ve onun mechası ile dolu fillerlar istiyorum. Kendisi manganın en cool karakteridir ...öhömhastasıyımöhöm... tabiiki Yajima'dan sonra!}



{Ve bence Linebarrel'den bile daha süper bir mecha'ya sahiptir ayrıntılı resimler için tıklayınız; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8}

Hayase'nin Linebarrel ile karşılaşması ilk bölümde gerçekleşti. Emi'yi 5 cilt boyunca sürekli kendi kendine söylenen bir kız olarak tanıdıktan sonra ilk bölümlerde böyle bir karakterde görmek biraz garip geliyor ama neyse bildiğimiz haline dönecek sanırım.
Ama Hayase'nin Linebarrel'i çağırmak için elini Emi'nin göğsüne koyması her seferinde beni öldürdü.



Şöyle söylemeliyim 4. bölüm aynı manganın ilk cildi gibi süper bir şekilde bittiğinden bu yazıyı yazabiliyorum yoksa seyretmeyin sadece mangayı okuyun şeklinde bir uyarı notu düşecektim(o derece ümitsizdim yani).

Süper Yajima & Hayase Anları:

Manga ile ilgili Spoiler





Yajima ve Hayase'nin beraber minik iskeletorumsu robotlarla dövüştükleri sahnenin ve Hayase'nin Linebarrel'i çağırmak için Koi! koi! koi! koi! (gel!) diye yırtınmasını vermedikleri için çok mutsuzum.



Anime 4. Bölümü seyretmemişler için Spoiler


Ama sonunda 4. bölümde Yajima ve Hayase'nin hayır olamaz dedirten gözleri yaşartan ayrılma anı ve Hayase'nin intikam sahnesini ve delirmesini tam olarak vermeleri benim için bu seri güzel olacak demek oldu. Yajima'nın öldüğüne halen inanamıyorum bir yerlerden ortaya çıkıcakmış gibi geliyor :sob:. Asıl Hayase Kouichi bundan sonra başlıyor; Yajima'nın ölümüyle kendini buluyor gerçekten Seigi no Mikata (Ally of Justice) olmaya çalışıyor tabiiki hala her yaptığıyla hava atmaya çalışıyor lol.

Ve muhteşem sahne;




1 yorum:

  1. Mecha severim, bunu ilk defa gördüm diyebilirim, güzele benziyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)