10 Kasım 2007 Cumartesi

ef - A Tale of Memories - Unutmamayı Dilediğiniz Anılarınız Var mı? {1}



Sanırım yeni başlayan animeler arasında kendi türünde (drama/romance) en güzeli diyebilirim. İlk bölümlerde biraz anlam veremeseniz de ilerledikçe tablo gibi çizimleriyle, anime kalitesiyle, değişik tarzıyla ve yavaş yavaş birleşen hikayeleriyle sarıyor. Aslında ilk olarak manga ardından iki bölümlük bir oyun ve 2 volume halinde roman olarak çıkmış. 7 Ekim 2007'de ise 12 bölüm olarak düşünülmüş bir anime serisine başladı. Mangayı okumadım ama animedeki müziklerin, seiyuların tadını manga verebilir mi bilemiyorum.

Anime gerçekten masal gibi ilerliyor.

Karakterler;

Hirono Hiro:

Mangaka olmak isteyen ve bunun için de gece gündüz çalışan ve geçimini bu şekilde sağlayan bir lise öğrencisi. Çalıştığı için ve işini okuldan daha çok sevdiği için okulda çok geri kalmış durumda. Mangalarını Shindo Nagi adı altında yazıyor.

Miyamura Miyako:

Hiro ile ilk bölümde tesadüfen tanışıyor ve ondan hoşlanmaya başlıyor. Aynı okula gidiyorlar Hiro vakit bulamamaktan ve yorgunluktan derslere giremezken o çok sıkıcı bulduğu için sürekli okuldan kaçıyor (bu karakteri konusunda az çok bilgi vermiştir).

Shindo Kei:

Hiro'nun çocukluk arkadaşı ve ondan bir yaş küçük bu yüzden sürekli Onii-chan şeklinde hitap ediyor veya (Hiro ona artık onii-chan dememesini söylediğinde ise "senpai" kullanıyor). Enerjik ve her türlü spor dalını çok seven bir yapısı var. Hiro'dan hoşlandığı için Miyako'yu kıskanıyor.

Tsutsumi Kyosuke:

Hiro'nun arkadaşı ve aynı sınıftalar. Yönetmen olmak gibi bir ideali var ve bu yüzden yanında sürekli bir dijital kamera taşıyor ve ilgisini çeken herşeyi kaydediyor. Christmas gecesi yolda giderken koşarak geçen Kei'yi görüyor ve filme almaya çalışıyor ama net bir görüntü yakalayamıyor, aynı zamanda o sırada filme çekmek istediği kızın Kei olduğunu sonradan farkediyor ve sonuç olarak Kei'ye aşık oluyor.

Shindo Chihiro:

Chihiro, Kei'nin ikiz kız kardeşi. Küçükken bir trafik kazası sonucu sol gözünü kaybetmiş ve ciddi bir Anterograd Amnezi sorunu var; son 13 saat'den öncesini tamamen unutuyor, kazadan öncesini ise hatırlayabiliyor. Yanında sürekli bir günlük taşıyarak unutmak istemediklerini defterine not ediyor.

Asou Renji:

Renji kitap okumayı çok seven bir öğrenci, okuldan sonra kitap okumak için sürekli terkedilmiş bir tren istasyonuna gidiyor, bir gün istasyona geldiğinde bankta oturan Chihiro'yu görüyor ve böylece tanışıyorlar.

Himura Yu:

Chihiro'yu bir şekilde tanıyan ve onunla ilgilenen, genelde kilisede görünen, neden orada olduğu sorulduğunda ise birini beklediğini söyleyen gizemli bir adam. Renji ve diğer karakterlere çeşitli tavsiyelerde bulunuyor ve gizemli bir şekilde ortaya çıkıp kayboluyor.

Kuze Shuichi:

Asou Renji'nin komşusu profesyonel bir kemancı. Himura Yu'yu ve Chihiro'yu tanıyor ama Chihiro hafıza sorunundan dolayı bunu bilmiyor.

Hayama Mizuki:

Kei'den bir yaş küçük ve onun arkadaşı. Kei'ye kendisinden büyük biri olarak hayranlık duyuyor. Düşündüğü şeyi doğrudan söylemekten çekinmeyen bir yapısı var, özellikle Kei'nin yemek yapma yeteneğine karşı...

Amamiya Yuko:

Rahibe gibi giyinmiş ve Himura Yu'nun bulunduğu kilise de görünen bir kadın. Yu gibi o da arada sırada Kei ve diğer karakterlere tavsiyelerde bulunuyor ve Yu gibi gizemli bir şekilde ortaya çıkıp kayboluyor. Ef'de çok az görünse de önemli bir karakter olduğu söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)