8 Ocak 2009 Perşembe

Stranger - Mukou Hadan {Sword of the Stranger} ~ "Filmin Kahramanı; Tobimaru!"


Sword of the Stranger - ストレンヂア 無皇刃譚 - Stranger Mukou Hadan




Bu animeyi keşfediş yolum çok garip aslında... Bounen no Xamdou - Xam'd Lost Memories serisini seyredenler bilir son bölümlerde seriye "Yango" adında şirin bir çocuk katıldı ve Nakiami ile beraber yolculuk ediyorlar. Yango'nun seiyuu'sunu ilk duyduğumdan beri arıyordum sonunda dün buldum; Chinen Yuri imiş kendisi, sonra bir bakiyim başka kimleri seslendirmiş derken "Sword of the Stranger" filminde Kotarou adındaki küçük çocuğu seslendirdiğini gördüm. Gerisi malum... Animasyonu, aksiyon sahneleri ve müzikleriyle harika bir filmdi.

Hikaye;

"Japonya'da Sengoku (Sengoku-jidai) dönemindeyiz; yani Asya'ya yabancıların yeni yeni gelmeye başladığı ve Japonya'nın Çin'in aksine yabancıları ülkesine almaya soğuk baktığı ve "barbarlar" dediği, büyük klanlar dışında küçük kasabaları feodal lordların yönettiği bir dönem, ve sanırım Ounin Savaşı sonrası bir dönem çünkü kahraman ronin samurayımız savaş sonrası depresyonu geçiriyor.






{Kotarou'nun aşırı bilmiş, kimseye güvenmediği için huysuz tavırları, Nanashi'yle olan kavgaları çok güzeldi.}


Nanashi (japonca "isimsiz" demek) küçük bir çocuk olan Kotarou ve köpeği Tobimaru ile karşılaşır. Kotarou ve Tobimaru, onları yakalamaya çalışan yörenin Feodal lorduyla da anlaşmış Çinli bir birlikten kaçıyordur. Nanashi onları tesadüfen kurtarırken Kotarou Nanashi'nin güçlü bir kılıç ustası olduğunu görür ve koruma olarak tutar."

Kotarou doğduğunda annesini, 6 yaşında da babasını kaybetmiştir, köpeği Tobimaru dışında bir ailesi yoktur. Nanashi ise geçmişteki bir olay nedeniyle kılıcını kullanmamak üzere mühürlemiştir.

Çin İmparatoru'nun emrinde çalışan Byakuran adında yaşlı bir adam ve onun yanındaki Çinli bir birlik Kotarou'yu yakalamaya çalışıyorlar. Bu Çinli birliğin içinde Rarou adında sarı saçlı mavi gözlü bir yabancı bir kılıç ustası ise sadece güçlü birine meydan okumanın zevki için birliğe katılmış.

Filmi seyrederken anime seyrediyormuş gibi değil de sanki gerçekten biri kamerayla açıları ayarlıyormuş gibi hissediyorsunuz yani biraz David Fincher tarzı açılar var o da ayrı bir güzellik katıyor. Biraz Seirei no Moribito biraz da Kenshin havası var.
{Filmin asıl kahramanı ne Nanashi ne Kotarou kesinlikle Tobimaru'ydu! Lassie filan halt etmiş dedirten en akıllı, en işe yarayan, en sevimli ve en sadık hayvanlardandı, bu özelliğiyle seyrederken bana Darwin'i hatırlattı.}

Hikaye'ye "..güçlü ama pişman bir samuray yardıma ihtiyacı olan bir çocuğa yardım eder ve olaylar gelişir.." olarak bakınca yine mi aynı senaryo gibi gelse de animasyon kalitesi ve aksiyon sahnelerini düşününce güzel bir film izledim dedirtiyor.

Spoiler sayılabilir;
Byakuran ve çinli birlik Kotarou'nun kanının belli bir vakitte bir ritüelle akıtılırsa ölümsüzlük vereceğine inanıyor. Çin İmparatoruna ve kendilerine ölümsüzlük kazandırmak için Kotarou'yu yakalamaya çalışıyorlar. Ama Kotarou ne sebepten böyle bir özelliğe sahip olduğu açıklanmıyor. Mesela "şu soydan geldiği için" gibi bir açıklama olabilirdi.


Nanashi'ye bakınca, "Yine mi yüzü yaralı bir samuray hikayesi? Çok klişeydi, daha önce çok gördük bu senaryoyu.." diyenler de var ama bence ne kadar çok yüzü yaralı samuray var o kadar iyi.. şaka tabii sadece bu yüzden değil:P. O kadar uzun süreli savaşlar geçirmiş bir tarihe bakınca birden fazla aynı özelliğe sahip kahraman olması garip değil ayrıca sadece kovala-kurtar özelliği yoktu filmde. Nanashi depresyon samuray olarak klişe olsa da Kotarou'nun karakteri ve Tobimaru'nun rolü filme (kesinlikle bir yan karakter değildi) farklılık katıyordu.

{Belki bilmeyenler vardır diye not düşmek istedim; Nanashi, Kotarou'yu tapınağa bıraktığında dönerken sandaletinin bağı kopuyor. Bunun kötü şans, belâ getireceğine inanılıyor.}


Son sahne spoiler;
Son sahnede Kotarou ve Tobimaru, Nanashi'yi yaraları için atla bir kasabaya yetiştirmeye çalışırken gördüğümde kimse ölmediği için ağlama ihtiyacı hissetmediğimden ne kadar mutlu olsam da Nanashi'nin kolundan akan kanı gösterdiklerine senariste küfredesim geldi. Öldüyse öldü de ölmediyse göster değil mi? Niye böyle korkakça açık bir son bırakıyorsun adi pis senarist! Nanashi öldü diyenlere kulaklarımı tıkıyorum \(>____<)/. Nanashi, Kotarou ve Tobimaru beraber yurtdışına gittiler ve sakin bir yaşam sürdüler. Gerçi Kotarou yanlarındayken bu biraz zor direkt korsan olmayı kafasına koymuştu :lol:. Happily ever after seviyorum ben!



Sword of the Stranger Official Website

Sword of Stranger Trailer için filmin sayfası açıldığında sol taraftaki kırmızı kutucuların üzerine mouse'la gelin ve Trailer yazanı görünce tıklayıp, seyredebilirsiniz.



Eğer ne kadar kanlı olduğunu merak ediyorsanız bir göz atabilirsiniz hani seyredemeyeceğiniz düzeydeyse baştan bilin (^_^).. (Bu arada bu slideshow fonksiyonunu çok sevdim :p.)

Görmek için tıklayın;

7 yorum:

  1. samuray deyince nasıl açacağımı bilemedim sayfayı :D resimleri çok güzel slaytlamışsın hem fazla yer kaplamamış olmuş hem de fragman havası gelmiş kanlı savaşlı dövüşlü samuray animeleri favorilerim bu arada cnbc e Avatarın yeni sezonunu başlattı :))

    YanıtlaSil
  2. @Banane-san, :p avatar amerikan yapımı ya anime gözüyle bakmıoz biz ona :P bi kaç bölümüne denk gelmiştim fena değildi ama^_^

    Sen ne zmn natsume'yi indirip seyretcen tam sana göre üstelik türkçe sub'lı.. nıck nıck

    YanıtlaSil
  3. full house bitsin ondan sonra (^_^) ehuehehe

    YanıtlaSil
  4. Tamam ya sonradan aklıma geldi belki sınırlıdır diye bağlantın (^_^) ben de onu seyredicem bi ara güzel görünüyordu..

    YanıtlaSil
  5. aja aja fighting !:D izlersen bunu anlarsın gülmekten öldürdü bu dizi beni mutlaka izle :))))

    YanıtlaSil
  6. Full House' da dizinin yarısında ya diş fırçaladılar, ya su içtiler, ya da temizlik yaptılar. Canları sıkıldıkça o sahneleri çekmişler heralde :P

    Güzel diziydi. Hala bile bir çok sahnesi gözümün önüne gelip beni güldürüyor :)

    O eve de bittim ben. Ne güzel olurdu öyle bir evde yaşamak :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir yazı olmuş..izlemem gereken animeler arasına girdi:)

    Anime izle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategoriler

Anime (103) shounen (58) Komedi (33) Manga (29) dram (28) aksiyon (26) Slice of Life (23) doğaüstü (18) Bleach (16) Haber (16) shoujo (16) düşlem (13) gizem (13) Nichijou (11) Seinen (10) macera (10) korku (9) Kyoto Animation (8) Zombie Loan (8) Light Novel (7) Müzik (7) OST (7) bilim kurgu (6) kış 2012 (5) Binchou-tan (4) Harem (4) Kyou Kara Maoh (4) Natsume Yuujinchou (4) ToraDora (4) froth-bite (4) mecha (4) Ecchi (3) Puella Magi Madoka Magica (3) Shakugan no Shana II (3) Tarihi (3) hayao miyazaki (3) mahou shoujo (3) Baka to Test (2) Danshi Koukousei no Nichijou (2) Fangirling (2) Ika Musume (2) Kurenai (2) Kurogane no Linebarrel (2) Maria+Holic (2) OVA (2) Shugo Chara (2) Skip Beat (2) Takvim (2) Tegami Bachi (2) Toshokan Sensou (2) bishounen (2) ef - a tale of memories (2) isao takahata (2) psikolojik (2) rinne no lagrange (2) studio ghibli (2) AAA (1) Adarushan no Hanayome (1) Akagami no Shirayuki Hime (1) Akikan (1) Akuma to Dolce (1) Allison to Lillia (1) Anket (1) Ashita no Yoichi (1) Azumanga Daioh (1) Baby Princess (1) Birdy the Mighty (1) Bokura Wa Itsumo (1) Chi's Sweet Home (1) Double Arts (1) Eensy Weensy Monster (1) Freedom (1) Fullmetal Alchemist (1) Genji Monogatari Sennenki (1) Genshiken (1) Gosick (1) Hakushaku to Yousei (1) Hana to Akuma (1) Hetalia Axis Powers (1) Hidamari Sketch (1) Honey Hunt (1) Hoshi wa Utau (1) Inuyasha (1) Itazura na Kiss (1) Junk Town (1) Kamisama Dolls (1) Kemono no Souja Erin (1) Kigeki (1) Kiniro no Corda (1) Koibana Koiseyo Hanabi (1) Konnichiwa Anne (1) Koukaku no Regios (1) Kurokami (1) Kuroshitsuji (1) Kyou Koi wo Hajimemasu (1) Kyousogiga (1) Last Exile (1) Lovely Complex (1) Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora (1) Maria-sama ga Miteru (1) Muv-Luv (1) Nodame Cantabile (1) Number (1) Nurarihyon no Mago (1) OAV (1) ONA (1) Otoyomegatari (1) Planetes (1) Psyren (1) RideBack (1) Romantik (1) Sangatsu no Lion (1) Sekai Meisaku Gekijou (1) Sekirei (1) Shout (1) Shuhei Kita (1) Sket Dance (1) Soul Eater (1) Sousei no Aquarion (1) Special A (1) Stranger - Mukou Hadan (1) Viper's Creed (1) Wallpaper (1) White Album (1) Z-Mazinger (1) Zettai Heiwa Daisakusen (1) a channel (1) ame to shoujo to watashi no tegami (1) anemone (1) aniplex (1) another (1) arete hime (1) askeri (1) detective conan (1) figür (1) flcl (1) fruits basket (1) fumiko no kokuhaku (1) fushigi yuugi (1) gainax (1) ghibli müzesi (1) goro miyazaki (1) hiiro no kakera (1) iblard jikan (1) inoue naohisa (1) inu x boku SS (1) japonya (1) josei (1) kill me baby (1) koisento (1) lucky star (1) mashiro no oto (1) mimi wo sumaseba (1) monster (1) neon genesis evangelion (1) out of sight (1) oyun (1) recorder to randoseru (1) sayonara zetsubou sensei (1) seiyuu (1) shaft (1) shitsuren chocolatier (1) sinema (1) smut (1) sora no woto (1) the pillows (1) tokyo (1) tokyo marble chocolate (1) un-go (1) vinland saga (1) watashi ni xx shinasai (1) yamanade (1) yuki kajiura (1) zero no tsukaima (1)